Crna hronika

NIKŠIĆ: Policija uhapsila dvije osobe zbog neovlašćenog držanja i stavljanja u promet opojnih droga

Autor Kristina Stevović

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić u kontinuitetu realizuju pojačane planske aktivnosti usmjerene na suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika.

Izvor: MUP

Sprovodeći navedene aktivnosti nikšićka policija je postupajući po operativnim saznanjima 26. marta u mjestu Bogetići izvršila kontrolu vozila nikšićkih registarskih oznaka i četiri lica koja su se nalazila u vozilu.
Prilikom kontrole maloljetnog L.T. (17) on je od sebe odbacio jedno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana. Policijski službenici su izvršili pretragu terena i tom prilikom u blizini vozila, pronašli pakovanje ukupne težine oko 100 grama pomenute opojne droge.
L.T. je 27. marta po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužlaštvu u Podgorici sproveden na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Nikšićka policija je 29. marta izvršila kontrolu lica B.F. (18) iz Podgorice, kojom prilikom su pronađena i oduzeta 4 manja pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuana.
Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su sproveli kriminalističku obradu te došli do sumnje da je prodaju predmetne opojne droge izvršio B.M. (20) iz Nikšića.
Sa događajem je upoznat nadležni državni tužilac. Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga B.M. je uz krivičnu prijavu priveden tužiocu na dalju nadležnost.
Protiv B.F. podnijeta je prekršajna prijava zbog prekršaja iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.