Crna hronika

SDT PODNIJELO OPTUŽNI PREDLOG: PERUNIČIĆ NAREĐIVAO, PAVIĆEVIĆ PRATIO I SNIMAO

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Specijalno tužilaštvo podnijelo je optužni predlog protiv bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Peruničića i bivšeg agenta tajne pratnje Srđe Pavićevića, koje tereti da su nezakonito snimali i pratili više osoba, piše Dan.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Taj optužni predlog stigao je prije nekoliko dana u podgorički Viši sud, potvrdila je portparol tog suda Aida Muzurović.

Kako je saopštila, predmet je zadužila sudija tog suda Dragica Vuković.

Dvojici bivših visokopozicioniranih službenika ANB-a optužnim predlogom se stavlja na teret produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić saopštio je ranije na konferenciji za novinare da je nakon prijave aktuelnog direktora ANB-a Dejana Vukšića podnijeta krivična prijava protiv dvojice bezbjednjaka.

On je tada rekao da je formiran predmet "Liša" i da su prikupljeni dokazi na osnovu kojih se Peruničić i Pavićević terete za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da su tajni agenti po sat ili dva svakog dana nezakonito pratili i snimali ljude, ali da zasad ne znaju da li je i za šta taj materijal korišćen.

Kako je objasnio, zbog tajnosti postupka, ne može precizirati ko su osobe koje su nezakonito praćene i koliko je među njima političara i novinara.

Tagovi