Potpredsjednik Vlade

ABAZOVIĆ POHVALIO JUČERAŠNJU AKCIJU POLICIJE, PA PORUČIO: "VIŠE NEĆE BITI MJESTA ZA MAFIJU U CRNOJ GORI"

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović pohvalio je jučerašnju akciju policije, poručivši da u Crnoj Gori više neće biti mjesta za mafiju, pišu Vijesti.

Izvor: Vlada Crne Gore/B.Ćupić

Podsjetimo, pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala satima su juče u Kotoru pretresali pripadnike kavačkog kriminalnog klana, stanove navodnih vođa te kriminalne organizacije, ali i one u kojima žive njihovi tjelohranitelji, a provjeravali su im i vozni park.

“Već predugo je ovo bila sigurna luka kriminalaca, ali je sa tim završeno - u Crnoj Gori više neće biti mjesta za mafiju. Vlada će građanima vratiti mir koji godinama nijesu imali zbog kriminalaca, nego su strepili da ih, dok šetaju i uživaju sa porodicom i prijateljima, slučajno ne pogodi metak, ili zadesi neka ekspozija. Pozdravljam akcije UP i čestitam svim pripadnicima te institucije, na kojima je veliki teret posla kojim se bave”, rekao je on, navode Vijesti.

Navodno, inspektori su tražili tragove koji bi vrh kavačkog klana mogao dovesti u vezu sa teškim krivičnim djelima, drogu i oružje. Prema nezvaničnim informacijama, oduzeto je više predmeta koji će se provjeravati, a kavčani su ostali i bez vrijednih umjetnina, ističu vijesti.

Iz Uprave policije nakon akcije u Kotoru nijesu saopštili da li je i šta oduzeto pretresom, kao ni da li su saslušali navodne vođe tog klana - Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana.

Zvanično su saopštili samo da su pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala na području Kotora preduzimali aktivnosti prema članovima organizovane kriminalne grupe, naglašavaju Vijest

Poručili su i da će nastaviti pojačane aktivnosti “usmjerene prema kriminalnim grupama u cilju suzbijanja i sprečavanja organizovanog kriminala na teritoriji naše države”.

Prethodno, Vijestima je nezvanično saopšteno da je riječ o preventivnim aktivnostima:

“Koje će biti pojačane u narednom periodu, naročito prema pripadnicima članova organizovanih kriminalnih grupa, sa njima povezanim osobama i onima koji su u policijskoj evidenciji označeni kao bezbjednosno interesantni”, saopšteno je iz vrha UP.

U zgradi koja je juče pretresana nedavno su boravili srpski državljani Veljko Belivuk i Marko Miljković, koje srpski istražitelji sumnjiče za više likvidacija

Crnogorska policija tvrdi da je u Tivtu spriječila ubistvo tih Beograđana. Pripadnici kavačkog kriminalnog klana i nedavno su, u Podgorici, bili predmet policijske pažnje - uhapšeno je nekoliko osoba koje Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da su planirali likvidaciju Milića Minje Šakovića, jednog od vođa njima suprotstavljenog škaljarskog kriminalnog klana, zaključuju Vijesti.