Na graničnom prelazu Dračenovac

GRANIČNA POLICIJA ZAPLIJENILA 45 KILOGRAMA MARIHURANE, UHAPŠENE DVIJE OSOBE

Autor Jovana Raičević

Danas oko 11.30 časova službenici Regionalnog centra granične policije „Sjever“ u koordinaciji sa službenicima Regionalnog centra granične policije „Centar" na izlazu iz Crne Gore realizovali policijsku akciju i presjekli međunarodni lanac krijumčarenja narkotika.

Izvor: Uprava policije/Twitter

Kontrolisano je vozilo BMW X3 registarskih oznaka Republike Srbije kojim je upravljao D.M. (27), dok se kao saputnik u vozilu nalazila K.Z. (22), oboje državljani Republike Srbije, saopšteno je iz UP.

Službenici Regionalnog centra granične policije „Sjever“ izvršili su detaljnu kontrolu ovog vozila i u specijalno izrađenom bunkeru ispod poda vozila u zoni prednjih i zadnjih sjedišta pronašli 86 pakovanja ukupne težine 45 kilograma opojne droge marihuana.

Izvor: Uprava policije/Twitter

O događaju je obaviješten tužilac i lica su lišena slobode, te sprovedena u službene prostorije Centra bezbjednosti Berane na dalju kriminalističku obradu.

Ova akcija je jos jedan primjer uspješne saradnje Sektora granične policije i Sektora za borbu protiv kriminala na preduzimanju aktivnosti u cilju sprečavanja krijumčarenja opojnih droga preko teritorije Crne Gore, zaključili su iz Uprave policije.