Crna hronika

OSUMNJIČENIMA ZA PRIPREMANJE LIKVIDACIJE MARKA LJUBIŠE KANA PRODUŽEN PRITVOR

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Apelacioni sud je produžio pritvor Berancu G.M., koji je, prema sumnjama Specijalnog tužilaštva, zajedno sa S.S. i L.I., u januaru ove godine učestvovao u pripremanju ubistva Budvanina Marka Ljubiše Kana, piše Dan.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Prema do sada prikupljenim dokazima, sumnja se da su S.S. i L.I. planirali, a po uputstvima zasad N.N. organizatora kriminalne organizacije, da u jednom od ugostiteljskih objekata u Budvi, upotrebom vatrenog oružja, ubiju M. Lj. Tokom pretresa u tzv. štek stanu u Budvi, u kome je zatečen i L.I., pronađen je pištolj kojim je djelo trebalo da bude izvršeno”, saopštio je ranije tužilac Saša Čađenović.

Kako se navodi u naredbi za pokretanje istrage, osnovana sumnja da je G.M. izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije proizilazi iz odbrane okrivljenog S.S. On je ispričao da je u Crnu Goru došao kako bi pratio lica čije ubistvo je planirano, ističe Dan.

“S.S. je saopštio ko su drugi pripadnici kriminalne organizacije koji su mu omogućili prevoz i objasnio kako je postao pripadnik kriminalne organizacije. On je istražiteljima otkrio lokacije u Srbiji i Crnoj Gori na kojima se nalaze tzv. štek stanovi pripadnika kriminalne organizacije”, piše u naredbi za sprovođenje istrage, zaključuje Dan.