Crna hronika

Istraga protiv grupe koja je planirala udar na vrh škaljarskog klana: Nišanili i Vukotića

Autor Kristina Stevović Izvor Vijesti

Zbog stvaranja kriminalne organizacije i planiranja ubistva, policija je uhapsila N. M. (35) i J. T. (35) iz Obrenovca i Podgoričane J. M. (41) i A. V. (30).

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Četvorica osumnjičenih za planiranje ubistva Podgoričanina Milića Minje Šakovića, danima su nadzirali njegovu kuću, ali i još dvije lokacije u Podgorici, na kojima stanuju Jovan Vukotić i njegov prijatelj i tjelohranitelj Marko Martinović.

To je “Vijestima” kazao sagovornik iz policije, objašnjavajući da i dalje provjeravaju ko je sve dio te grupe, ali i ko ih je finansirao i naručio ubistvo jednog od navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije i planiranja ubistva, policija je uhapsila N. M. (35) i J.T. (35) iz Obrenovca i Podgoričane J. M. (41) i A.V. (30).

Veljović je zvanično i dalje službenik Uprave policije, ali bez policijskih ovlašćenja.

Prema informacijama “Vijesti”, on je na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu negirao da je član kriminalne grupe, ali i navode da im je, dok su se pripremali za ubistvo, javljao prijeti li im opasnost od policajaca.

Sagovornik iz istrage tvrdi da je Veljovićevo zaduženje bilo upravo to, ali i da je nabavljao automobile članovima grupe.

U akciji hapšenja oduzeto je nekoliko automobila koje su koristili, kombi, motocikl, više komada oružja, municija, kriptovani telefoni, i predmeti koji “dokazuju da je za Šakovića spreman snajperski nišan”.

Ta kriminalna grupa kupila je stan naspram kuće Šakovića, iz kojeg su i namjeravali da ga ubiju.