Viši sud u Podgorici ukinuo rešenje

BRANKI MILIĆ UKINUT PRITVOR

Autor Jovana Raičević Izvor CdM

Viši sud u Podgorici ukinuo je Rješenje kojim je Branki Milić određen pritvor, optuženoj u predmetu za pokušaj terorizma, kazala je CdM-u savjetnica za odnose sa javnošću tog suda Aida Muzurović.

Izvor: YouTube - printscreen

Prema njenim riječima, ovo Rješenje nije pravosnažno i protiv njega se može izjaviti žalba Apelacionom sudu u roku od tri dana od dana, navodi Cdm.

Podjsetimo, u novembru 2018. godine, Milić je nezadovoljna tretmanom krivičnog vijeća sutkinje Suzane Mugoše, napustila sudnicu i pobjegla u Ambasadu Srbije u Podgorici.

Ona tu boravi dvije godine, gdje je i dočekala izricanje presude kojom je osuđena na trogodišnju robiju, ali i aktuelnu odluku Apelacionog suda od 5. februara kojom se poništava prvostepena presuda.

Zbog samovoljnog napuštanja suđenja, vijeće sutkinje Mugoše, optuženoj Milić je odredilo pritvor zbog opasnosti od bjekstva kako bi se obezbjedilo njeno prisustvo suđenjima i nesmetanom vođenju postupka ali do realizacije te odluke nije došlo, ISTIČE CDM.

Možda ce vas zanimati

Nakon što je sud dobio informaciju da se Milić nalazi u Ambasadi Srbije i daje nedostupna crnogorski državnim organima, Mugoša je za njom, raspisala potjernicu.

Uslijedio je zahtjev srpskim vlastima da dozvole ulazak crnogorskih policajaca u zgradu ambasade Srbije radi hapšenja Milić, ali srpske vlasti nikada nijesu odgovorile na ovaj zahtjev.

Vijeće sudije Višeg suda Mugoše je 9. maja 2019. godine sve optužene za pokušaj terorizma u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine - dvojicu ruskih državljana, devet državljana Srbije i funkcioneri opozicionog Demokratskog fronta predudom proglasila krivim, naglašava Cdm.

Vijeće Apelacionog suda je početkom februara ukinulo prvostepenu presudu u slučaju pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine i vratilo na ponovno suđenje Višem sudu u Podgorici kao prvostepenom organu, pred potpuno novim sudskim vijećem, zaključuje Cdm.

Tagovi