Crna hronika

BERANCIMA OSUMLJIČENIM DA SU UBILI MEČKU ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA

Autor Adela Mulić Izvor CDM portal

Sudija za istragu Osnovnog suda u Beranama odredio je pritvor do 30 dana Milosavu Čukiću (30) i Dragutinu Golubiću (36), koji su osumnjičeni da su u tom gradu usmrtili mečku.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

 Osnovno državno tužilaštvo u Beranama danas je sudiji za istragu Osnovnog suda predložilo određivanje pritvora osumnjičenima. Oni se, kako je saopštilo tužilaštvo, sumnjiče da su u saizvršilaštvu izvršili krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa u sticaju sa krivičnim djelom nezakonit lov i krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Podsjećamo, policija je uhapsila Berance zbog nezakonitog lova ženke mrkog medveda, čije je mladunče prije nekoliko dana viđeno u blizini hotela “Berane” u Beranama. Njima je tada bilo određeno zadržavanje u trajanju do 72 časa.

Potraga za nestalim mečićima čija je majka ubijena prije dva dana u selu Donja Ržanica kod Berana sprovedena je juče tokom koje su ostavljena hrana i postavljene kamere u dijelu gdje postoje tragovi da se nalaze.

Prema crnogorskom Zakonu o divljači i lovstvu, trajno je zabranjen lov na mečku s mečetom do dvije godine starosti i na mužjaka i ženku do dvije godine starosti.

Krivičnim zakonom Crne Gore, za ubistvo ili povredu životinja, koje pripadaju posebno zaštićenim vrstama, predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina

Tagovi