OSNIVAČ PORTALA AKTUELNO

BEĆIROVIĆ PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV KATNIĆA zbog zloupotrebe položaja i NEZAKONITOG HAPŠENJA

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Osnivač portala Aktuelno, biznismen Zoran Bećirović podnio je prošle sedmice Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića zbog, kako je navedeno ”zloupotrebe položaja”, piše Standard.

Prema navodima iz prijave Katnić je "protivpravno iskoristio svoj položaj prilikom hapšenja Bećirovića 28. novembra 2019. godine, kada je biznismen bez bilo kakvog pravnog osnova priveden na sred ulice od strane specijalnog policijskog tima, po nalogu glavnog specijalnog tužioca", navodi Standard.

”Po nalogu prijavljenog sam lišen slobode 28.11.2019. godine u 15.30 časova. Davanjem naloga za moje lišavanje slobode, glavni Specijalni tužilac Milivoje Katnić je protivpravno iskoristio svoj službeni položaj u namjeri da mi nanese štetu i teže povrijedi moje pravo na slobodu, koje mi je zagaranovano članom 29 Ustava Crne Gore i članom 5 Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda”, piše u krivičnoj prijavi Bećirovića koja je predata VDT-u.

Podsjetimo, Bećirović je 28. novembra 2019. godine priveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo.

 Kao razlog privođenja Bećirovića nevedena je sms poruka koju je poslao vještaku Rakočeviću 2. novembra 2019. godine u kojoj mu navodno prijeti zbog slučaja vezanog za budvanski hotel “Avala”, naglašava Standard.

Bećirović se nakon hapšenja oglasio saopštenjem za javnost u kojem je iznio mnoge optužbe.

Kako se saznaje, Bećirović se na podnošenje krivične prijave odlučio nakon što je glavni specijalni tužilac Katnić rekao – da ako bilo ko smatra da je odgovoran za neko krivično djelo, podnese krivičnu prijavu protiv njega, ističe Standard.

Podsjetimo, nakon što je specijalni tužilac Živko Savović podnio krivičnu prijavu protiv Katnića, glavni specijalni tužilac je ”ohrabrio” i javno pozvao ”svakoga ko smatra da je odgovoran za neko krivično djelo da podnese krivičnu prijavu protiv njega”.

Kako se saznaje, to je jedini razlog zbog kojeg u ovom trenutku Bećirović podnio krivičnu prijavu protiv Katnića. Namjera Bećirovića je bila da krivičnu prijavu protiv Katnića podnese nakon okončanja parničnog postupka u kojem je podnio tužbu protiv države Crne Gore zbog nezakonitog lišavanja slobode po nalogu glavnog specijalnog tužioca., zaključuje Standard.