Crna hronika

VIŠI SUD PODGORICA: Sedamnaestočlanoj grupi određen pritvor

Autor Adela Mulić Izvor Standard

Sedamnaestočlanoj grupi juče je nakon saslušanja u podgoričkom Višem sudu određen pritvor zbog sumnje da su učestvovali u švercu marihuane iz Albanije preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i zemljama Evropske unije.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Odluku o pritvoru donio je sudija za istrage Vladimir Novović.

Od 24 uhapšenih u policijskoj akciji ,,Zamka“ na prijedlog Specijalnog tužilaštva pritvor je određen Ulcinjanima Daliboru Markoviću, Rajku Kovaču, Ivanu Peroviću, Esadu Nimanbegoviću, Iliru Ljamoviću, Stevu Đakonoviću, Predragu Krstevu, Marku Rudoviću, Aleksi Mićkoviću, Davoru Klikovcu, Danilu Dragojeviću, Igoru Kovačeviću, Radoju Petroviću, Samiru Ustabećiru, Andriji Karađinoviću, Bojanu Ivanoviću i Nikšićaninu Bošku Peroviću.

Njima se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i šverc droge.

Među uhapšenima našao se i član Foruma mladih Građanskog pokreta Ura, Ulcinjanin Dalibor Marković.

Međutim, nakon što je objavljeno da su Markoviću stavljene lisice na ruke, njegova fotografija je skinut sa sajta ulcinjske Ure.

Akciju hapšenja pozdravio je i potpredsjednik Vlade i lider GP Ure Dritan Abazović, ali nije naveo da je uhapšen i član njegove partije.

Mediji prenose da je Marković poznato lice bodibilderskih klubova i redovni učesnik ,,plivanja za časni krst“, u kojima je i pobjeđivao više puta.

Bio i redovan učesnik litija prošle godine koje je organizovala Mitropolija crnogorsko-primorska.

Nakon sprovedene akcije, iz policije je saopšteno da je presijecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe u 11 pojedinačnih zapljena pronađeno i oduzeto pola tone marihuane.

Ista grupa se tereti i za krijumčarenje dvije i po tone marihuane – navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa pronađeno je pet vozila, gliser, pištolj i lovačka puška kao i vaga za precizno mjerenje, novac, više telefona i SIM kartica.

Iz Uprave policije su saopštili da je 180 policajaca sprovodilo akciju deset mjeseci sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom kao i sa međunarodnim partnerskim službama.