Crna hronika

APELACONI SUD POTVRDIO RJEŠENJE VIŠEG SUDA: Osumnjičenom za silovanje produžen pritvor!

Autor Adela Mulić Izvor Dan

Apelacioni sud potvrdio je rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je produžen pritvor J.N., osumnjičenom za silovanje, pišu Dnevne novine.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Njemu je pritvor produžen zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela za koje se tereti.

“Ocjenom dokaza iz spisa predmeta prvostepenog suda do nivoa osnovane sumnje i ovaj sud kao i prvostepeni nalazi da je okrivljeni J.N. osnovano sumnjiv da je izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret optužnicom VDT-a u Podgorici od 18.9.2020. godine, koja osnovana sumnja proizilazi iz iskaza svjedoka oštećene L.N. koja je detaljno opisala način izvršenja krivičnog djela, odnosno na koji način je ostvaren seksualni odnos između nje i okrivljenog, iskaza svjedoka L.M., majke oštećene, koja je navela da je imala saznanja za predmetni događaj, službene zabilješke CB Podgorica od 19.5.2020, potvrde o privremeno oduzetim predmetima UP CB Podgorica od 19.5.2020. godine, iz koje proizilazi da je od okrivljenog J.N. oduzeto vatreno oružje pištolj marke ‘C’ sa okvirom u kojem su se nalazila četiri metka kalibra 9mm, medicinske dokumentacije na ime oštećene, balističkog vještačenja od 08.0 6.2020. godine, iz kojeg proizilazi da je predmetni pištolj ispravan, da je iz istog pucano nakon čega njegova cijev nije čišćena niti podmazavana, te dijela odbrane okrivljenog koji priznaje da je nosio vatreno oružje koje je vlasništvo njegovog pokojnog djeda R.J., što sve predstavlja osnovni preduslov da bi se prema nekom licu odredio, odnosno produžio pritvor”, navodi se u rješenju suda.

Kako se dodaje, ovaj okrivljeni je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo silovanje u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i kada se to dovede u vezu sa činjenicom da je pomenuti okrivljeni ranije više puta pravosnažno osuđivan proizilazi zaključak da je opravdano produženje pritvora.

J.N. osuđivan je, kako se utvrđuje iz izvoda iz Kaznene evidencije, zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, zbog krivičnog djela laka tjelesna povreda, zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, te zbog krivičnog djela razbojništvo.