Abu Dabi Fond

MUGOŠA, ADŽIĆ I VUKČEVIĆ PUŠTENI NAKON SASLUŠANJA

Autor Gordana Bojanić Izvor Vijesti

Poslanik DPS-a Petar Ivanović i smijenjeni direktor IRF fonda se sumnjiče da su 2015. godine sa Arapima dogovorili posao i zaključili projekat, pišu Vijesti.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Bivšem direktoru Investiciono razvojnog fonda (IRF) Zoranu Vukčeviću i procjenitelju Milanu Adžiću nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu nije određeno tužilačko zadržavanje.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) krenulo je jutros u akciju hapšenja osoba za koje se vjeruje da su zloupotrijebili službeni položaj i nesavjesno radili prilikom raspodjele i trošenja novca od kredita iz Abu Dabi fonda.

Službenici Specijalnog policijskog tima uhapsili su jutros tri osobe osumnjičene za nenamjensku raspodjelu ali i trošenje novca, koji je 2015. i 2016. godine uplaćen u prvoj tranši kreditne linije iz Abu dabi fonda.

U zgradu SDT-a na saslušanje je pozvan i nekadašnji ministar poljoprivrede i savjetnik predsjednika Crne Gore Petar Ivanović međutim dok mu Skupština ne skine poslanički imunitet ne može zvanično biti uhapšen za sumnju u korupciju tokom projekta za podsticaj sjevera.

Ivanović je oko 12,30 časova izašao je iz zgrade Specijalnog državnog tužilaštva, gdje je došao jutros oko devet časova nakon što mu je policija uručila poziv za saslušanje u okviru istrage oko nenamjenskog trošenja novca iz Abu Dabi fonda.

Među uhapšenima jutros bio je i donedavni predsjednik Investiciono razvojnog fonda (IRF) Zoran Vukčević.

Po nalogu SDT-a, privedeni su i bivši ministar poljoprivede u prelaznoj Vladi 2016. Budimir Mugoša ali i procjenitelj Milan Adžić, njima se na teret stavlja sumnja u krivično djelo - nesavjestan rad u službi.

Mugoša je dao izjavu SDT-u nakon čega je otišao kući.

"Vijesti" saznaju da se tokom dana i u petak očekuje hapšenje još nekoliko osoba - korisnika kredita, koji se nalaze na listi SDT-a