Poslat u istražni zavor

PLJEVLJAK PRETUKAO RODITELJE PA IH IZBACIO IZ KUĆE

Autor Jovana Raičević Izvor Dnevne novine

Sudija za istragu Osnovnog suda u Pljevljima odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenom J.D. koji se tereti za krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, pišu Dnevne novine.

On je naime osumnjičen da je nasilje počinio nad svojim roditeljima, navode Dnevne novine.

“J.D. je osnovano sumnjiv da je dana 25.1.2021. godine oko 17.30 časova u porodičnoj kući u Pljevljima primjenom grubog nasilja narušio tjelesni i duševni integritet članovima svoje porodice svojim roditeljima J.I. i J.G. na način što je majku nogom udario u predjelu natkoljenice lijeve noge, a potom se obratio ocu I. riječima uvredljive sadržine: ‘Šta je braniš pi**a ti materina’, nakon čega ga je udario jedanput šakom u predjelu glave, a drugi put pesnicom u predjelu grudnog koša, kojom prilikom je oštećena J.G. zadobila tjelesnu povredu u vidu crvenila spoljašnje strane lijeve natkoljenice, dimenzija 8×8 cm, a oštećeni J.I. tjelesne povrede u vidu crvenila na tjemenu glave dimenzija 3×3 cm i crvenila na desnoj strani grudnog koša dimenzija 6x8cm”, navodi se u rješenju suda.

Osumnjičeni je pred sudijom za istage ponovio odbranu sa zapisnika ODT Pljevlja u kojoj je u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela ponavljajući da nije tačno to što je navedeno u krivičnoj prijavi te da on nije izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret i nije udarao svoje roditelje, niti im je nanio kakve tjelesne povrede, ističu Dnevne novine.

Možda ce vas zanimati

Pred sudijom za istragu je istakao da je osuđivan nekoliko puta za razna krivična djela, kao i za krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici te da je zbog toga i ležao u zatvoru.

Naveo je i da konzumira alkohol, te da je u alkoholu veoma loš, pa često dolazi do sukoba između njega sa roditeljima, jer roditelji viču da ne uzima alkohol, i to se dešavalo više puta, naglašavaju Dnevne novine.

“Iz zapisnika svjedoka oštećenog J.I. sudija za istragu utvrdio je da je kritične prilike oštećene osumnjičeni istjerao iz kuće i gađao ih cipelama, pa je oštećenog J.I. i pogodio cipelom, dok je oštećena J.G. rekla I. da bježe iz kuće i da se boje da će ih pobiti. Oštećena J.G. je istakla da su odnosi u njihovoj porodici veoma loši, da osumnjičeni svakodnevno kući dolazi pijan, pa i kad nije pijan vrijeđa ih i govori im da treba da ih tuče, jer navodno to i zaslužuju. Nijesu ga ranije prijavljivali policiji jer su mu opraštali s obzirom da je on njihovo dijete. Oštećena J.G. ističe da se plaši da će osumnjičeni nakon isteka zadržavanja doći kući i ponovo ih fizički napasti i ubijeđeni su da će isto ponoviti i da njima nije preostalo ništa drugo nego da bježe iz kuće kad se on vrati, mada nemaju kud ni pobjeći. Istakli su da se pridružuju krivičnom gonjenju protiv osumnjičenog”, zaključuje se u rješenju o pritvoru.

Tagovi