Crna hronika

Saobraćajni udes sa vozilom Ministarstva odbrane: INFORMACIJE ZATAŠKANE, auto sakriveno, Bošković unaprijedio aktere

Sagovornik je ranije kazao da su informacije oko udesa u Podgorici zataškane jer je navodno major Mišković službenim vozilom MO upravljao u alkoholisanom stanju.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Službeni automobil Ministarstva odbrane (MO) „opel insignia“ kojim je komandir čete Vojne policije, tadašnji major Tadija Mišković, 2. januara prošle godine u kasnim večernjim satima u Podgorici izazvao saobračajni udes, bio je potpuno uništen čime je državi pričinjena materijalna šteta od najmanje desetak hiljada eura.

Uništeni službeni automobil čiji je prednji lijevi dio potpuno smrskan, sa mjesta udesa odnesen je i „sklonjen od očiju javnosti“ u hangar Vojne policije u kasarni „Masline“ u Podgorici.

Ovdje je, prema tvrdnjama izvora Vijesti, uništeni „opel“ ležao mjesecima, a svi koji su se o njemu raspitvali, navodno su zbog toga bivali na ovaj ili onaj način sankcionisani. Sagovornik je ranije kazao da su informacije oko udesa u Podgorici zataškane jer je navodno major Mišković službenim vozilom MO upravljao u alkoholisanom stanju.

Drugi akter ovog udesa, kako navodi sagovornik, bio je u svom privatnim vozilom, i to je bio bio komandir čete specijalnih snaga VCG, tadašnji major Ilija Đuričanin.

Dva visoka oficira su prošla bez ozbiljnijih povreda, ali je u udesu pričinjena velika materijalna šteta jer je državni automobil bukvalno uništen. Uprkos ovom incidentu, bivši ministar odbrane Predrag Bošković (DPS) i u međuvremenu penzionisani načelnik Generalštaba VCG general-major Dragutin Dakić, umjesto da ih sankcionišu, Đuričanina i Miškovića su nakon izbora 30. avgusta, vanredno unaprijedili u činove potpukovnika.

Gdje su i po kom osnovu 2. januara 2020. ovi visoki oficiri VCG bili angažovani u popodnevnim i večernjim satima kada su imalu saobraćajni udes, nije razjašnjeno, navodi sagovornik. Dodaje da uviđaj nije vršen, a šteta na službenom vozilu MO od više hiljada eura je otpisana u tajnosti i bez pokretanja disciplinskog postupka za onoga koji ju je pričinio.

MO nije odgovorilo na pitanja “Vijesti” o vanrednim unapređenjima Đuričanina i Miškovića, niti o okolnostima saobraćajnog udesa 2. januara prošle godine u Podgorici.

Nije odgovoreno ni da li je službena “opel insignia” koju je tada razbio Mišković, uopšte mogla biti popravljena ili je morala biti otpisana.