Crna hronika

OSUMNJIČENOM PRODUŽEN PRITVOR zbog NAPADA NA ZATVORENIKA

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Novljaninu N.Z. (23) produžen je pritvor zbog sumnje da je učestvovao u napadu na zatvorenika R.R. na poligonu za šetnju Istražnog zatvora u Spužu, 3. juna prošle godine, saopšteno je iz Višeg suda, piše Pobjeda.

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Odluku je donijelo vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici, navodi Pobjeda.

Prema sumnjama Specijalnog tužilaštva, R.R. je ranio pritvorenik N.D., a u napadu su mu pomogli Novljanin N.Z. i Cetinjanin M.P. , ističe Pobjeda.

Kako je Pobjeda ranije pisala, na saslušanju u Tužilaštvu, pritvorenik N.D. priznao je da je improvizovanim nožem ranio R.R.

Sa druge strane, pritvorenici D.A.,N.Z. i M.P.  negirali su učešće u napadu. Njima se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne grupe, saizvršilaštvo u ubistvu u pokušaju i sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, ocjenjuje Pobjeda.

Policajac koji je bio zadužen za nadgledanje pritvorenika onesposobljen je, a za to vrijeme N.D. je „uletio“ u prostor za rekreaciju gdje je bio R.R. i ubo ga improvizovanim nožem. Zatvorskog policajca N.Z. je držao s leđa, a M.P. je stao ispred njega kako ne bi mogao da reaguje. Žrtvi je tada ukazana pomoć u Urgentnom centru, nakon čega je vraćen u Istražni zatvor, navodi Pobjeda.

R.R. se od 18. juna 2018. godine nalazi u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zbog osnovane sumnje da je bio vođa jedne od tri kriminalne grupe koje su planirale teška krivična djela, naglašava Pobjeda.

U rasvjetljavanju napada na R.R., istražiteljima su poslužili snimci sa nadzornih kamera.N.D.se u policijskim evidencijama vodi kao član kavačkog klana, dok je R.R. blizak škaljarskoj grupi, naglašava Pobjeda.

R.R. se sudi u podgoričkom Višem sudu zbog optužbi Specijalnog tužilaštva da se nalazio na čelu jedne od tri kriminalne grupe koje su planirale više likvidacija, a na spisku za odstrijel bile su i osobe iz bezbjednosnog sektora, navodi Pobjeda.

Na čelu ostale dvije grupe, kako se navodi u optužnici Specijalnog tužilaštva, su E.B. i I.V.

Ime N.Z. pominjalo se i u beogradskim medijima kada je 2018. godine pravosnažno osuđen na dvogodišnju kaznu zatvora zbog nelegalnog nošenja oružja, ističe Pobjeda.

On se našao i na optužnici Specijalnog tužilaštva zbog optužbe da je pripadnik dvadesettročlane kriminalne organizacije koju predvode R.M. i V.R. Kontrola ove optužnice zakazana je za 19. januar, zaključuje Pobjeda.