Advokat odbrane u slučaju ''Državni udar''

ADVOKAT MEDOJEVIĆ: "Nisam predao dokumenta, ali sam čuo da me pominju kao kandidata za direktora UP"

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Jedan od advokata Nebojše Medojevića i advokat odbrane u slučaju ''Državni udar'' Dražen Medojević, u krugovima vladajuće većine pominje se kao kandidat za novog direktora Uprave policije, piše Standard.

Tragom te informacije Standard je kontaktirao advokata Medojevića, koji je kazao da ne može potvrditi da je kandidat, ali da je i sam čuo da se njegovo ime pominje za tu funkciju.

“Pa ja još nisam konkurisao, ne mogu vam ništa reći još uvijek. Čuo sam i ja da neko pominje moje ime, ali ja nisam predao dokumenta, a dok ne predam dokumenta ja nisam kandidat”, izjavio je advokat Medojević Standardu.

Na pitanje da li ispunjava sve potrebne uslove za ovu poziciju on je kazao da ispunjava, navodi Standard.

“Imam ja te uslove sve”, odgovorio je on.

Kako se spekuliše, većina lidera vladajuće većine je usaglašena po ovom pitanju, uključujući i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ističe Stadard.

Javni konkurs za izbor direktora Uprave policije raspisan je 28.12.2020. godine i trajaće dvadeset dana.

Konkursom je predviđeno da je neophodan uslov za kandidate, pored opštih uslova propisanih zakonom, i najmanje 15 godina radnog iskustva na poslovima sa visokom stručnom spremom, od čega najmanje pet godina na rukovodećim radnim mjestima u Policiji, sudu, državnom tužilaštvu ili Agenciji za nacionalnu bezbjednost, zaključuje Standard.