Crna hronika

ZBOG TEŠKOG UBISTVA osumnjičenima po 40 godina robije

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu kojom su Plavljanin M.Š. (26) i Bjelopoljac A.K. (37) osuđeni na po 40 godina robije zbog teškog ubistva G.D, piše RTCG.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Trećeoptuženi N.K. (25) iz Plava osuđen je na dvije godine zatvora zbog neprijavljivanja počinilaca krivičnog djela, navodi RTCG.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Bijelom Polju, osumnjučeni bili su osuđeni za krivično djelo teško ubistvo. Nakon toga Vrhovni sud je po žalbana odbrane ukinuo presudu i vratio je drugostepenoj instanci. Apelacioni sud je potom po nalogu Vrhovnog suda prilikom ponovnog odlučivanja u ovom predmetu preinačio prethodnu presudu u dijelu kvalifikacije krivičnog djela pa umjesto za teško ubistvo M.Š. (26) i A.K. (37) su bili osuđeni za razbojništvo, ističe RTCG.

Prema navodima prvostepene presude, M.Š. (26) i A.K. (37) su krivično djelo počinili po prethodnom dogovoru, iz niskih pobuda – koristoljublja, podmuklo i drsko, noću, dok su supružnici Vuko i Gordana spavali, povređujući njihov kućni prag i nanoseći im mnogobrojne povrede, naglašava RTCG.

"Tom prilikom su lišili života praktično bespomoćno lice, a V.D. je samo pukim slučajem ostao u životu. Njihov odnos prema djelu nakon čijeg izvršenja nijesu izrazili kajanje ukazuje na opravdanost izricanja najstrože kazne okrivljenim M.Š. (26) i A.K. (37) , kao i najviše propisane kazne okrivljenom Kneževiću, koji nije našao za potrebno da stane u odbranu komšija, dajući na taj način doprinos da M.Š. (26) i A.K. (37) ne budu otkriveni", kazao je tada sudija Bošković u obrazloženju presude.

Optuženi M.Š. (26) i A.K. (37) tokom suđenja nijesu priznali krivično djelo koje im je stavljeno na teret, već su krivicu svaljivali jedan na drugoga, zaključuje RTCG.