Crna hronika

GILE STANIŠIĆ PRIJETIO MALOLJETNIKU, tražio KRIPTOVANI TELEFON?

Autor Gordana Bojanić Izvor Standard

Maloljetni V. N. dao je 30. decembra izjavu podgoričkoj policiji, u svojstvu građanina, zbog navodnih prijetnji Radoslava Gila Stanišića. Tvrdio je da mu je Stanišić ptijetnjama tražio kriptovani telefon, koji ističe da nema, saznaje Standard.

Izvor: Uprava carina Crne Gore

Kako je navedeno u zapisniku, u koji je “Standard” imao uvid, maloljetnik je kazao da ga je pozvao jedan poznanik te je tada izašao ispred kuće. Kako je naveo, tada je vidio “audi A8” zatamljenih zadnjih stakala, parkiran uspred njegove kapije. Policiji je kazao da je iz vozila izašao njegov drug i još jedan momak kojeg ne poznaje.

Naveo je da mu je poznanik S. P. rekao “Ulazi u auto!”, te ga je, kako piše u zapisniku, uhvatio u predjelu nadalktice desne ruke, a drugom rukom mu spuštio glavu i uveo ga u pomento vozilo.

“Ovaj drugi momak kojeg ne poznajem, stajao je iza Stefana i samo posmatrao šta se dešava i ušao sam u vozilo. U vozilu sam uočio moga brata od strica, druga Stefana P. i još dva momka. Na vozačevo mjesto se vratio meni nepoznat momak, dok je na mjestu vozača sjedio Gile Stanišić, sjedao sam pozadi u sredini”, naveo je maljetnik pred policijom piše Standard.

Kazao je tom prilikom da Stanišića ne poznaje lično, ali ga zna iz javnosti. Rekao je da mu je brat od strica kazao da je to Gile, te da se Stanišić okrenuo sa mjesta suvozača, predstavio se i pružio mu ruku, na šta je maloljetnik kazao ” Dobro veče”.

“Automobil je krenuo prema Gilevoj kući, iz Murtovine smo krenuli ka Zagoriču… Zatim smo krenuli uskim ulicama. Dok smo se vozili Gile mi je uputio riječi “Daj mi kriptovani telefon”, na šta sam odgovorio ” Ja ne znam šta je kriptovani telefon”. On mi je zatim rekao ” Nemoj da lažeš, tu ti je brat, znam da ti je kući telefon, dobio si ga prije dva, tri dana, prošpijali su te!”. I dalje sam sve negirao, jer ne znam o čemu se radi”, dio je iz zapisnika.

Kako je naveo, Stanišić mu je tada, navodno, kazao da se ljepše ponaša i tada su stigli ispred Stanišićeve kuće.