DRŽAVA OŠTEĆENA ZA OKO 10 MILIONA

SLUČAJ "MELJINE": DANAS saslušanje bivšeg direktora bolnice BUDIMIRA ŠEGRTA?

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Nekadašnji izvršni direktor privatne bolnice “Meljine” i njegov zamjenik, Budimir Šegrt i Radivoje Božović, danas će biti saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu, nezvanično saznaju “Vijesti” u SDT-u.

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Prema nezvaničnim informacijama, saslušaće ih specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević "u svojstvu osumnjičenih za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju", navode "Vijesti".

Vukčević je 25. decembra saopštila da su istrživanjem kupoprodaje bolnice u Meljinama utvrdili da je država oštećena za oko 10 miliona eura. Ona je naglasila da je kupac ugovorom bio obavezan da uloži 119 miliona eura, a da je investirao 17.000 eura, ističu "Vijesti".

Objasnila je da je kupac (konzorcijum na čijem čelu je bila Atlas grupa) po nalogu Duška Kneževića (predsjednik Atlas grupe), a suprotno ugovoru, založio imovinu za kredite koji nijesu korišteni namjenski, ocjenjuju "Vijesti".

“Ti krediti su veći od 11 miliona eura i ni danas nijesu vraćeni”, kazala je specijalna tužiteljka.

Šegrt je, nakon angažmana u bolnici koju je država prodala konzorcijumu na čelu sa Atlas grupom, bio ministar zdravlja 2015 - 2016. godine, naglašavaju "Vijesti".

Prema podacima iz biografije, kako piše u "Vijestima", u Atlas grupi je 2009. radio kao vođa projekta “Meljine kompleks”, a 2010. dobio je mjesto izvšnog direktora privatne zdravstvene ustanove Opšta bolnica Meljine.

Šegrt je, inače, ambasador Crne Gore u Poljskoj, zaključuju "Vijesti":

Tagovi