Crna hronika

TUŽILAŠTVO: Formiran predmet povodom povređivanja radnika na mostu

Autor Jovana Raičević Izvor Dnevne novine

Povodom povređivanja radnika na mostu oko buduće obilaznice u Rožajama, Državno tužilaštvo je formiralo predmet, saopšteno je iz ODT-a u Rožajama, pišu Dnevne novine.

Izvor: iStock

“Odmah po saznanju o događaju dežurni državni tužilac je izvršio uviđaj, uz prisustvo vještaka odgovarajuće struke, a radi utvrđivanja okolnosti pod kojima se događaj desio”, naveli su iz ODT-a, navode Dnevne novine.

Podsjetimo, u četvrtak 24. decembra, prilikom izvođenja građevinskih radova na mostu Veliki Ibarac, u naselju Ibarac, opština Rožaje, oko buduće obilaznice, došlo je do popuštanja konstrukcije teške skele, kojom prilikom se urušio dio mosta između drugog i trećeg stuba na mostu i tom prilikom su tri radnika zadobila teške tjelesne povrede, naglašavaju Dnevne novine.

“Njihovo stanje je stabilno i nalaze se van životne opasnosti. U toku je postupak izviđaja, tako da ćemo nakon utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se događaj desio, blagovremeno obavijestiti javnost”, saopšteno je iz tužilaštva.

Prilikom urušavanja mosta u izgradnji na pomenutoj zaobilaznici povrijeđeni su radnici firme “Euroasfalt” iz Bosne i njenih podizvođača. Zaobilaznica oko Rožaja gradi se duži period, a dugačka je skoro pet kilometara, zaključuju Dnevne novine.

Tagovi