Crna hronika

Zindoviću dozvoljen premještaj na dalje izdržavanje kazne u Crnoj Gori

Autor Ana Božović Izvor Vikend novine

Dozvoljen premještaj na dalje izdržavanje izrečene kazne na teritoriji Crne Gore osuđenog Jovice Zindovića iz Mojkovca, pišu Vikend novine

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Odlučujući po zamolnici nadležnih organa Republike Srbije za izvršenje pravosnažne presude uz transfer osuđenog lica, vanpretresno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju donijelo je presudu kojom je dozvoljeno izvršenje pravosnažne presude Višeg suda u Beogradu od 21. maja 2019.

Azra Idrizović, savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Bijelom Polju, saopštila je da je tom presudom dozvoljen premještaj na dalje izdržavanje izrečene kazne na teritoriji Crne Gore osuđenog Jovice Zindovića iz Mojkovca, pišu Vikend novine.

“On je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina zbog krivičnih djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materij a i krivičnog djela falsifikovanje isprave”, saopštila je Idrizović.

Navela je da se protiv ovog rješenja može podnijeti žalba Apelacionom sudu Crne Gore.