Crna hronika

NOVI DETALJI PUCNJAVE U BARU: Mladići ranili sami sebe usljed nestručnog rukovanja oružjem

Autor Jovana Raičević

Službenici Centra bezbjednosti Bar i Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su 21. decembra 2020. godine lišili slobode i nadležnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, na dalju nadležnost sproveli S.D. (21) i O.J. (22) oba iz Bara.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Sumnja se da je S.D. izvršio krivična djela izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo davanje lažnog iskaza, dok se O.J. tereti za krivično djelo davanje lažnog iskaz, saopšteno je iz Uprave policije.

Podsjećamo da je, 15. novembra 2020 godine oko 00,10 časova u mjestu Šušanj, došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom su usled dejstva projektila S.D. i O.J. zadobili tjelesne povrede, navodi se u saopštenju.

"Osnovano se sumnja da su S.D. i O.J. tom prilikom policijskim službenicima i nadležnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu dali lažan iskaz vezano za sve releventne elemente događaja. Tom prilikom ova lica su se izjasnili da su se kritične večeri nalazili na makadamskom putu u mjestu Šušanj, u blizini kuće S.D. kada su ih, po njihovom kazivanju, napala tri njima nepoznata lica, koja su pokušala da ih liše života." - ističe se u saopštenju.

Naveli su da je jedno lice uz upotrebu vatrenog oružja ispalilo više projektila u njihovom pravcu zadajući im tjelesne povrede.

Preduzimajući kriminalističke mjere i radnje, vršenjem uviđaja na licu mjesta, kao i izvršenim vještačenjima, službenici Uprave policije su nesporno utvrdili da je lice mjesta gdje je došlo do upotrebe vatrenog oružja unutrašnjost kuće S.D. gdje se u kritičnom vremenu sa njim nalazio O.J, naglašava se u saopštenju.

Pretragom terena u dvorišnom dijelu kuće pronađeno je više predmeta i tragova, koji su izuzeti radi vršenja vještačenja, a takođe, pretragom terena na zelenoj travnatoj površini u blizini kuće je pronađeno odbačeno vatreno oružje – pištolj marke Crvena Zastava Luger cal. 9 mm.

Izvršenim vještačenjima u Forenzičkom centru došlo se do osnovane sumnje da je S.D. prilikom rukovanja vatrenim oružjem izvršio opaljenje jednog projektila koji mu je zadao povrede u dijelu prstiju lijeve ruke u vidu prostrela, nakon čega isti projektil svojom putanjom kretanja zadaje tjelesne povrede i O.J. u vidu prostrelne rane desne ruke i jedne ustrelne rane u dijelu desne strane abdomena, zaključeno je iz Uprave policije.