Crna hronika

Rasvijetljene tri TEŠKE KRAĐE U NIKŠIĆU

Autor Jovana Raičević

Policija u Nikšiću rasvijetlila je tri teške krađe izvršene u novembru i decembru i nadležnom tužilaštvu procesuirala šest lica, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: Mondo/Ana Božović

Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je 21. novembra obaviještena od zaposlene u jednom preduzeću, da je od strane nepoznatih lica otuđena veća mašina za rad, navodi se u saopštenju.

Preduzete su mjere i radnje iz nadležnosti policije, prikupljeni su dokazi koji su ukazali na sumnju da su izvršioci ovog krivičnog djela D.K. (44) i P.M. (44) iz Nikšića.

Po nalogu nadležnog tužioca koji je obaviješten o događaju, protiv D.K. i P.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa, naglašava se u saopštenju.

Takođe, nikšićka policija je 20. decembra obaviještena od strane oštećene da joj je nepoznato lice otrglo novčanik u kojem se nalazio novac i lična dokumenta.

Policija je blokirala uži dio grada i locirala D.R. (37) koja je odgovarala opisu izvršioca., a kod koje je pregledom policija pronašla otuđeni novčanik, ocjenjuje se u saopštenju.

Obaviješten je nadležni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se D.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršila krivično djelo teška krađa.

Osim toga, policija je u Nikšiću rasvijetlila i tešku krađu koja se dogodila 21. decembra, piše u saopštenju.

Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je 21. decembra oko 21:25 časova obaviještena od strane oštećene osobe da joj je nekoliko nepoznatih lica otrglo torbu u kojoj se nalazio novac i lična dokumenta.

Odmah po dobijenom obavještenju nikšićka policija je izvršila blokadu užeg dijela grada te su policijski službenici oko 22:30 časova u ulici Voja Deretića kontrolisali više lica koji odgovaraju opisu datom od strane oštećene.

Tom prilikom je utvrđeno da je riječ o A.S. (19), M.S. (17), I.B. (16) i K.A. (15), te su ova lica dovedena u službene prostorije.

Kriminalistička obrada koju je policija sprovela uputila je na sumnju da je A.S. u saučesništvu sa pomenutim maloljetnim licima izvršio krivično djelo teška krađa.

Obaviješten je nadležni državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se osumnjičeni A.S. liši slobode i privede na dalju nadležnost.

Nakon saslušanja A.S. nadležni državni tužilac se izjasnio da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, zaključuje se u saopštenju.