Crna hronika

Potvrđena optužnica protiv “novske grupe”

Autor Ana Božović Izvor Standard

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Novljanina Zorana Mrvaljevića koji se tereti da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo Nemanje Zurovca, potvrđeno je za Standard iz Višeg suda.

Izvor: Printscreen / Kurir

Kako piše Standard, Novljanin Jovan Žmukić više se ne tereti da je član kriminalne grupe Zorana Mrvaljevića. Ta odluka je donijeta nakon što je optužnica vraćena na dopunu Specijalnom tužilaštvu. Optuženi se terete za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Mrvaljević je optužen i za pokušaj ubistva putem podstrekavanja i šverc droge. U ovom predmetu Milan Kankaraš dobio je status svjedoka saradnika

Kriminalna organizacija, čiji je kao prvi čovjek označen Novljanin Zoran Mrva Mrvaljević, prema informacijama Standarda iz istrage za cilj je imala prodaju narkotika i vršenje neodređenog broja krivičnih djela ubistava.

Mrvaljević je uhapšen 17. jula 2020. godine u Srbiji, nekoliko dana nakon izlaska iz zatvora.

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su Mrvaljevića u julu prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave. On je izručen Crnoj Gori. Policija je tada uhapsila i J.P. policijsku službenicu Policijske uprave Novi Sad. Ona je, kako se sumnja, Mrvaljeviću dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

Prema pisanju srpskih medija, policija sumnja da je on nabavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i iz knjige državljana, koje je J.P. potom iskoristila kako bi mu sredinom marta 2019. godine izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić.

Zoran Mrvaljević je, prema navodima istrage, kriminalnu organizaciju oformio sa zasad neidentifikovanom osobom radi vršenja neodređenog broja krivičnih djela.