Crna hronika

Policija u Nikšiću KONTROLISALA poštovanje mjera u ugostiteljskim objektima

Autor Ana Božović

Policija u Nikšiću, imajući u vidu mjere za suzbijanje pandemije Covid 19 koje je propisalo Ministarstva zdravlja, u kontinuitetu preduzimaju mjere i radnje, sa posebnim akcentom na provjeru rada ugostiteljskih objekata poslije dozvoljenog radnog vremena.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Nikšićka policija je 13. decembra oko 18:50 časova izvršila kontrolu ugostiteljskog objekta „Balkan“. Ovom prilikom je utvrđeno da se u objektu nalazilo više lica, na koji način je prekršena mjera zabrane rada ugostiteljskih objekata nakon 18:00 časova.

"Po nalogu nadležnog državnog tužioca u Nikšiću, koji je obaviješten o događaju, protiv vlasnika ovog ugostiteljskog objekta S.T. (33) iz Nikšića, podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, 15. decembra oko 20:25 časova policija je izvršila kontrolu ugostiteljskog objekta „Bingo“ kada je utvrđeno da se u objektu nalazilo više lica, koja su dovedena u službene prostorije i od njih su prikupljena obavještenja. Na okolnosti rada ugostiteljskog objekta nakon 18:00 časova prikupljeno je obavještenje i od vlasnika objekta.

"Tokom proteklog vikenda, 19. i 20. decembra, policijski službenici su izvršili obilazak užeg dijela grada i prigradskih naselja i kontrolisali ugostiteljski objekat „Forest“, kao i ugostiteljski objekat „MG“ u kojima je zatečeno više lica nakon 18:00 časova.
Povodom nepoštovanja mjera Ministarstva zdravlja formirani su spisi predmeta, koji su po nalogu nadležnog državnog tužioca u Nikšiću, koji je obaviješten o događajima, dostavljeni na ocjenu i mišljenje", saopšteno je iz policije.