Crna hronika

U depou Višeg suda trenutno je uskladišteno oko tri tone opojne droge

Autor Ana Božović Izvor Standard

U depou Višeg suda u Podgorici, u odgovarajućim prostorijama, trenutno je uskladišteno oko tri tone opojne droge, saopšteno je za Standard iz te ustanove.

Ilustracija
Izvor: MONDO

Kako piše Standard, u pitanju su opojna sredstva koja su oduzeta u više policijskih akcija, a koja se do okončanja pravosnažnosti presude drže u ovim skladištima, nakon čega se uništavaju. Ona služe kao dokazi u krivičnim postupcima.

Uskladištene su različite vrste roga (marihuana, heroin, kokain…), a najviše je uskladišteno opojne droge marihuane.

Kako piše Standard, privremeno oduzeta droga Višem sudu u Podgorici dostavlja se iz Vrhovnog državnog tužilaštva, zajedno sa podignutom optužnicom i specifikacijom oduzete droge i količinama, kao dokaz za dalje vođenje postupka.

Ova droga koja je uskladištena u depo Višeg suda se uništava jednom godišnje.

Nakon što presude ovog suda na osnovu kojih se opojna droga uništava postanu pravosnažne, od organa koji je donio odluke o uništenju formira se posebna komisija za popis te droge.

“Uništenje opojne droge vrši Interresorna komisija koju formira Uprava za imovinu, a koju čine predstavnici Uprave policije, suda koji je odluke o uništenju donio, Agencije za zaštitu životne sredine, Ministarstva zdravlja i Uprave za imovinu”, saopšteno je iz Višeg suda.

Podsjećamo, u više akcija policije, i onih koje su sprovedene u sardnji sa Tužilaštvom, oduzete su veće količine droga i opojnih sredstava. Mnogi krivični postupci se vode pred pravosudnim organima za to, a otkivene su kriminalne grupe koje su se bavile švercom veće količine narkotika.

Tagovi