Crna hronika

NASTAVLJENO SUĐENJE: Optuženi tvrdi da nije silovao maloljetnu rođenu sestru

Autor Ana Božović Izvor Dan

Izvođenjem pisanih dokaza juče je pred vijećem Višeg suda u Bijelom Polju, kojim je predsjedavao Dragan Mrdak, nastavljeno suđenje D.D. (25) iz okoline Mojkovca koji se tereti za silovanje rođene sestre.

Izvor: Getty Images, iweta0077/iStockphoto

Na jučerašnjem pretresuu sudnici je trebalo da se kao svjedok pojavi otac optuženog, ali je on opravdao svoj izostanak, piše Dan.

“Nijesam izvršio djelo koje mi stavljaju na teret. Nijesam mogao to ni u snu da pomislim, a ne da uradim tako nešto”, kazao je D.D. u svojoj odbrani.

U svojstvu svjedoka, na prošlom pretresu M.D., majka i optuženog i oštećene, tvrdila je da njen sin nika da ne bi uradio ono za šta je optužen.

“To nikako nije moglo da se desi jer oni nikada nijesu ostajali sami. Ovo su moja djeca, oba su mi mila, i ne pada mi na pamet, niti imam razloga da štitim bilo koga”, kazala je ona.

U optužnici, koju zastupa državni tužilac Hasan Lukač, navodi se da je optuženi polovinom juna prošle godine na katunu na Bjelasici, gdje njegova porodica izdiže stoku, silovao rođenu maloljetnu sestru. Ona o ovom događaju u početku nikome nije pričala, ali je poslije određenog vremena o svemu što joj se desilo obavijestila sestru nakon čega je alarmirana policija.

Tagovi