Crna hronika

DVA PUTA spremali UBISTVO člana ŠKARALJSKOG KLANA: UHAPŠENI KAVČANI - OSUMNJIČENI I ZA ŠVERC DROGE I DRŽANJE ORUŽJA

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

Prema nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa hercegnovskom policijom i Sektorom za borbu protiv organizovanog kriminala prije nekoliko dana uhapšeno je više osoba iz Herceg Novog koji važe za osobe bliske kavačkom klanu, nezvanično saznaje Standard.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kako Standard nezvanično saznaje, glavna meta ove grupe za likvidaciju je bio Zoran Mrvaljević, koji prema evidenciji policije važi za glavnog čovjeka ogranka škaljarskog klana, Herceg Novi. Pored toga, oni se sumnjiče za šverc droge i držanje oružja.

Prema navodima istrage, Z.N., A.I., K.M., B.I, R.S., M.M., Ž.J., Ž.P., K.V. se sumnjiče da su članovi organizovane kriminalne grupe koja je imala za cilj ostvarenje više krivičnih djela, ubistvo u pokušaju, teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i droge. Oni se dovode u vezu sa kavačkim klanom, nezvanično saznaje Standard.

Kao što je Standard ranije pisao, prvo su izvršeni pretresi na više lokacija za koje se sumnja da koriste osobe bliske klanovima.

Jedan dio ove grupe se dovodi u vezu i sa švercom dvije tone marihuane iz Crne Gore u Dubrovnik, koji se dogodio u februaru ove godine, piše Standard.

Neki od njih se dovode u vezu sa Duškom Roganovićem, koji je u evidecniji policije osoba bliska kavačkom klanu. Roganović nije proceusiran u ovom predmetu i protiv njega nije preduzeta istražnja radnja, ocjenjuje Standard.

Uhapšeni su A.I., Z.N., B.I., K.M. Zbog izdržavanje zatvorske kazne, Z.N. se nalazi u spuškom ZIKS-u, a strani državljanin I.B. je nedostupan istražnim organima Crne Gore, navodi Standard.

Tako su, prema podacima iz istrage, 2017. godine na šetalištu Pet Danica, Herceg Novi, u sačekuši postavili eksploziv i tri dana čekali žrtve M.Z., V.K., V.S. Zbog ovoga su uhapšeni R.S., M.M.. K.V.

N.Z. se dovodi u vezu sa pokušajem ubistva iz 2015. godine. On je tada navodno pokušao d alikvidira Zorana Mrvaljevića. Tada su na Mrvaljevića, prema ranijim navodima policije, pu­ca­la tri na­pa­da­ča. Taj po­ku­šaj ubi­stva se de­sio u na­se­lju Sr­bi­na u Usta­nič­koj uli­ci 35. Na nje­ga je te noći is­pa­ljen ra­fal oko 23.30 časova, u bli­zi­ni tvr­đa­ve Špa­njo­la. U prav­cu Mr­va­lje­vi­ća je, ka­ko je on ta­da tvr­dio, is­pa­lje­no se­dam hi­ta­ca, a je­dan od me­ta­ka ga je po­go­dio u pred­je­lu po­sled­njeg kič­me­nog stu­ba, naglašava Standard.

Taj na­pad na Mr­va­lje­vi­ća do­vo­de u ve­zu sa puc­nja­vom i po­ku­ša­jem ubi­stva 2003. go­di­ne u Iga­lu. Po­sli­je to­ga je, iste go­di­ne, zbog raz­boj­ni­štva bio na iz­dr­ža­va­nju za­tvor­ske ka­zne. Po­sli­je iz­la­ska sa ro­bi­je iz Spu­ža Mr­va­lje­vić je po­stao kao za­ku­pac su­vla­snik jed­ne pla­že u Me­lji­na. Mrvaljević je od ranije poznat policiji, ističe Standard.

On slo­vi za bez­bjed­no­sno in­te­re­sant­nuosobu, sa­slu­ša­van je i na­kon eks­plo­zi­je u ko­joj je te­ško po­vri­je­đen Du­ško Ro­ganović, zaključuje Standard.