Crna hronika

PODGORIČKA POLICIJA PODNIJELA TRI KRIVIČNE PRIJAVE: Maloljetnik osumnjičen za krađu vozila

Autor Adela Mulić

Podgorička policija podnijela je tri krivične prijave protiv tri osobe. Krivično će odgovarati jedan maloljetnik i dva punoljetna lica zbog sumnje da su izvršili četiri krivična djela.

Izvor: Uprava policije/Twitter

Protiv maloljetnog L.H. (14) podnijeta je krivična prijava za kriivčno djelo odzimanje vozila koje je izvršeno u sticaju sa krivčnim djelom nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“On je djelo izvršio na način što je, kako se sumnja, iskoristio nepažnju vlasnika vozila i stavio ga u pogon i odvezao u naselje Konik. Policija je lice pronašla oko 01.30 časova nakon čega je lišen slobode a vozillo je vraćeno vlasniku”, navode iz policije

Pored toga, podgorička policija je kontrolisla M.T. (32) kada je utvrđeno da se na vozilu nalaze registarske oznake koje pripadaju drugom vozilu koje je prethodno prodao na otpadu sekundarnih sirovina.

“Protiv M.T. u redovnom postupku podnijeta je krivična prijava za krivično djelo falsifikovanje isprav”, saopšteno je iz policije.

Policija je podnijela i krivičnu prijavu protiv N.D. (37) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo oduzimanje vozila.

“Osumnjičeni je djelo izvršio na način što je, sumnja se, 5. oktobra iskoristio je nepažnju vlasnika i iz dvorištva porodične kuće u naselju Masline otuđio motorno vozilo, sa kojim je nakon toga u neposrednoj blizini kuće imao saobraćajnu nezgodu na način što je udario u parkirano teretno motorno vozilo i potom se udaljio u nepoznatom pravcu”, navode iz policije.