Crna hronika

SLUČAJ U DOBROTI: Zbog fotografije sa bolničarkama iz bolnice prebačen u zatvor

Autor Ana Božović Izvor Dan

Osuđenik Đ.P. iz Nikšića, koji je 2018. godine pobjegao iz psihijatrijske bolnice u Dobroti, nakon čega je opet vraćen u tu ustanovu, juče je sproveden u spuški zatvor, piše Dan.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Kako je potvrđeno Danu, odluku je donio sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović.

Đ.P. je presudom Osnovnog suda u Podgorici ranije osuđen na pet godina i sedam mjeseci robije, a istom odlukom tada je upućen na obavezno liječenje.

Kako je utvrđeno, Đ.P. je jedan od aktera dešavanja kada je u javnosti objavljena fotografija neprimjerene sadržine sa dvije ženske osobe. U žižu javnosti je dospio i kada je uhapšen sa Mariom Miloševićem.

Podgorička policija početkom avgusta lišila je slobode Jasnu Božić zbog sumnje da je izvršila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.

Kako je ranije saopšteno iz Uprave policije, prema izjavi Milice Simonović, ona je, zbog teške materijalne situacije, pristala da se uz posredovanje Božićeve bavi prostitucijom, za šta joj je osumnjičena Božićeva davala polovinu dogovorenog novca.

Kako je kazala u policiji, prostitucijom se uglavnom bavila na teritoriji Podgorice i Kolašina.

Kako je Dan ranije saznao iz policije, one su povezane sa skandaloznim događajem iz Specijalne psihijatrijske bolnice Kotor.

Na društvenoj mreži ranije je objavljena fotografija na kojoj je pacijent u bolničkoj sobi u Dobroti sa jednom obnaženom i drugom djelimično obnaženom ženskom osobom, koja je obučena u uniformu zdravstvenog radnika.

Tagovi