Crna hronika

UHAPŠEN ROŽAJAC: LAŽNO pozovao POLICIJU, VATROSACE i HITNU

Autor Gordana Bojanić

Rožajska policija podnijela je nadležnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv Rožajca E.O. (22), koji se sumnjiči za zloupotrebu znaka za pomoć i opasnost.

Izvor: MONDO

Rožajac se, kako je saopštila policija, sumnjiči da je pozvao Vatrogasnu jedinicu Rožaje, Hitnu medicinsku pomoć i Upravu policije i lažno prijavljivao događaje iz nadležnosti ovih službi, i tako neosnovano angažovao ekipe ovih službi i izazvao bespotrebno preduzimanje mjera nadležnih organa.

"On je poziv Vatrogasnoj jedinici Rožaje uputio u februaru ove godine kada je, koristeći tuđi mobilni telefon, lažno prijavio da je došlo do požara na jednom vozilu. Nakon prijave, ekipa Vatrogasne jedinice je izašla na lice mjesta i utvrdila da se radi o lažnoj prijavi", navodi policija.

Osumnjičeno je 29. novembra oko 21:30h pozvao Odjeljenje bezbjednosti Rožaje i lažno prijavio da je jedno lice odbacilo neku vrstu opojne droge, nakon čega je policija izašla na lice mjesta i utvrdila da je riječ o lažnoj prijavi.

"Osumnjičeni je iste večeri oko 22 sazta pozvao ekipu Hitne medicinske pomoći, lažno se predstavio i prijavio da je jednom licu ugroženo zdravlje. Po dolasku na lice mjesta službenici Hitne medicinske pomoći su ustanovili da je prijava bila lažna", navodi policija.

Tagovi