Crna hronika

AKCIJA "MOBILNI TELEFON": Za dva dana kažnjeno 318 vozača zbog korišćenja telefona

Autor Ana Božović Izvor Standard

Saobraćajna policija je 25. i 26. novembra sprovela akciju "Mobilni telefon" tokom je su sankcionisali 318 vozača koji su koristili mobilni telefon dok su upravljali vozilom.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Iz Uprave policije navode da su podsjećali kako je značajan broj saobraćajnih nezgoda u prethodnom periodu prouzrokovali vozači, koji su tokom upravljanja vozilom koristili mobilni telefon.

“Koristimo priliku da podsjetimo vozače da je Izmjenama zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano, da vozač tokom vožnje telefonski uređaj može koristiti, isključivo uz pomoć opreme koja omogućava njihovu upotrebu, bez korišćenja ruku –tzv. “handsfree””, navode iz policije.

Oni su apelovali da na vozače, da tokom vožnje ne koriste mobilni telefon, odnosno izuzetno, da to čine na bezbjedan, propisan i zakonom dozvoljen način, upotrebom “handsfree” opreme.

“Svakim drugim postupkom i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoj život, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju”,saopštili su iz policije.

“Policijski službenici će i u narednom periodu, obavljajući redovne aktivnosti, tako i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju nastojati da doprinijesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji tokom vožnje koriste mobilni telefon”, poručuju iz policije.

Tagovi