Crna hronika

UP: Đurovića niko nije prisiljavao da prizna ubistvo Pavićevića, ZABRANJENO MU DA IZLAZI IZ STANA

Autor Adela Mulić

Službenici Uprave policije preduzimaju opsežne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela djela ubistvo koje je izvršeno na štetu Zorana Pavićevića, na području Danilovgrada.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

“Na osnovu operativnih podataka sa terena polcija je došla do saznanja da je Ivan Đurović kritične noći primijećen više puta u gradu, nakon čega je policija prema njemu tako i prema drugim licima preduzela službene radnje u cilju utvrđivanja alibija u vrijeme izvršenja krivičnog djela ubistvo”, navodi se u saopštenju.

Kako kažu, službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su krenuli da Ivanu Đuroviću uruče poziv radi dolaska u službene prostorije kako bi dao izjavu u svojstvu građanina. Tada se on neobješnjivo dao u bjekstvo.

“Pretragom terena koji je zbog svoje konfiguracije bio izuzetno nepristupačan, pronađeni su određeni predmeti i tragovi koji su i dalje u fazi vještačenja. S obzirom da je on proveo dan i noć u planinskom predjelu, narednog dana tačnije 25. novembra, odmah nakon što se odučio na predaju, policija ga je sprovela u Dom zdravlja Danilovgrad radi utvrđivanja i konstatovanja vidnih povreda koje je imao na sebi, o čemu policija posjeduje i ljekarski izvještaj”, dodaje se u saopštenju.

Đurovič je uhapšen zbog kršenja mjera NKT, a tokom boravka u prostorijama za zadržavanje, posjetili su ga službenici Kancelarije za ljudska prava.

“Tokom njegovog boravka u prostorijama za zadržavanje njemu je ukazana ljekarska pomoć u dva navrata zbog velike uznemirenosti, što je konstatovano u ljekarskim izvještajima. Prema njemu niko od inspektora i drugih službenika Uprave policije nije primjenjivao silu niti je prisiljavan da prizna bilo koje krivično djelo”, objašnjavaju iz policije.

Đuroviću je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Danilovgradu izrečena mjera nadzora – zabrana udaljavanja iz stana.

Iz policije naglašavaju da je mjesta ubistva izuzet veliki broj tragova čije je vještačenje u toku.