Crna hronika

PRIVEDENI KOD ISTRAŽNOG SUDIJE: Radoviću mjera zabrane napuštanja stana, Čoleviću pritvor

Autor Ana Božović Izvor Standard

U Kotorskom Osnovnom sudu nakon saslušanja kod istražnog sudije Božu Radoviću je zbog posjedovanja oružja odrređena mjera zabrane napuštanja stana. Sudija je Dragiši Čoleviću zbog ranjavanja Radovića odredio pritvor zbog mogućeg uticaja na svjedoke, saznaje Standard.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/Chris Ryan

Policija je 18. novembra u Budvi, nakon spovedene kriminalističke obrade, zbog tuče u ugsostiteljskom objektu i oružja uhapsila dvije osobe.

“Budvanska policija lišila je slobode Dragišu Čolevića (48) iz Bijelog Polja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda na štetu Boža Radovića (50) iz Budve, dok je Božo Radović uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija”, naveli su tada iz Uprave policije.

Dežurna službe je te noći oko 20,10 obavještena da je u jednom ugostiteljskom objektu došlo do tuče i da je jedno lice povrijeđeno.

Na lice mjesta su izašli pripdnici policije i ekipa Hitne medicinske pomoći Budva, gdje su zatekli Radovića sa povredom u predjelu stomaka i grudi. On je transportovan u Opštu bolnicu u Kotoru.

Policijski službenici su došli do sumnje da je došlo do kraće prepirke između njega i Čolevića kojom prilikom je Čolević britvom nanio manju ubodnu ranu Radoviću u predjelu desne strane grudnog koša.

Pripadnici budvanske policije su tokom vršenja uviđaja u ugostiteljskom objektu pronašli torbicu u kojoj se nalazio pištolj marke „Zastava“ sa okvirom i devet komada municije.

Ustanovljeno je da oružje pripada Božu Radoviću, zbog čega je i uhapšen.

Podsjećamo, on je 15. novembra predvodio protestnu šetnju u Budvi ispred nekoliko desetina građana koji su nosili crnogorska obilježja.

On je uhapšen tada zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode.

Tagovi