Crna hronika

23 GODINE BIO U BJEKSTVU! Izručen osumnjičeni za ubistvo kik boksera

Autor Ana Božović Izvor Standard

Miketić Predrag, 1978 godište, državljanin Republike Srbije izručen je juče od strane nadležnih organa Crne Gore zbog procesa koji se vodi protiv njega pred istražnim organima Srbije za krivično djelo ubistvo, saznaje Standard.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

“Miketić Predrag 1978 državljanin Republike Srbije. Potražuje se po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Beograd u cilju obezbjeđenja okrivljneog u postupku koji se u Srbiji vodi protiv njega zbog krivičnog djela ubistvo”, navodi se u dokumentu potrage, piše Standard.

Miketić Predrag se nalazio u bjekstvu 23 godine. Prije tačno toliko godina, 1997. godine, ubijen je kik bokser Vladan Cvetković, u Beogradu ispred stadiona Crvene Zvezde kada se vraćao sa treninga.

Nakon ovog ubistva, tada je uhapšen Goran Pavlović iz beogradskog naselja Mirijeva, a policija je tragala za mladićem s Voždovca, Predragom Miketićem, koji je tada imao 19 godina.

Miketić je uhapšen 27. avgusta ove godine kao osumnjičeni za ubistvo Cvetkovića.

“Barska policija je po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Beograd uhapsila P. M. (42) iz Srbije. On se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred nadležnim organima Republike Srbije zbog osnovane sumnje da je 1997. godine počinio krivično djelo ubistvo. Međunarodna potjernica za ovim licem je raspisana 2004. godine”, kazali su ranije iz Uprave policije.

Cvetković je za pet godina postigao vrhunske rezultate u sportu. Dva puta je bio vicešampion Jugoslavije u disciplinama lou-kik i ful kontakt, tri puta šampion Jugoslavije, a godine kada je ubijen (1997.) osvojio je prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu u lou-kiku. Kkao pišu srpski mediji, pet dana prije nego što je ubijen dobio je poziv od saveznog selektora za pripreme reprezentacije za prvenstvo svijeta u ful kontaktu koje je održano u Poljskoj. Radio je i u obezbeđenju u diskoteci “Ric”.

Tagovi