Crna hronika

Tri lica prekršajno odgovaraju zbog kačenja trobojke na ambasadu Republike Hrvatske

Autor Jovana Raičević

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su protiv tri lica podnijeli prekšajne prijave zbog prekršaja iz člana 19 i člana 11 Zakona o javnom redu i miru, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Protiv S.K. (26) i M.R. (19) podnijeta je prekršajna prijava iz člana 19 (vrijeđanje po osnovu nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti), dok je protiv N.Đ. (27) podnijeta prekršajna prijava zbog dva prekršaja i to iz člana 19 i  člana 11 Zakona o javnom redu i miru (ometanje ili omalovažavanje službenog lica), navodi se u saopštenju.

Oni su 11. novembra oko 21,45u ulici Mihaila Lalića, tačnije na ogradi zgrade Ambasade Hrvatske, kačili zastavu „trobojku”.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su izašli na lice mjesta i identifikovali dva lica i to S.K. i M.R. dok je lice koje se sa zastavom udaljilo sa lica mjesta naknadno identifikovano, a riječ je o N.Đ, ističe se u saopštenju.

Od navedenih lica su uzete izjave na okolnosti spornog događaja, nakon čega su obaviješteni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu kao i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji su se izjasnili da u radnjama navedenih lica nema elemenata krivičnih djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi