Crna hronika

UBISTVO CRNOGORCA U BEOGRADU: Zločin riješen, policija se još nije oglasila

Autor Jovana Raičević Izvor Standard

B.M. koji je ubijen u naselju „Belvil“ u Beogradu 12. novembra prema pisanju medija bliskih policiji i vlastima, sarađivao je sa članovima „škaljarskog klana“ i stradao je u ratu narko bandi, piše Standard.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

U momentu ubista B.M. je kod sebe imao lažna dokumenta, navodi Standard.

Kako navode pojedini mediji, policija je riješila ovo ubistvo – iako MUP zvanično nije potvrdio tu informaciju.

Njefov ubica je za likvidaciju koristio prigušivač, stigao ga je kod lifta garaže „Delta sitija“ i kad ga je ubio pobjegao biciklim. Izvori bliski istrazi otkrili su da je Mirković (34) bio u dobrim odnosima sa Aleksandrom Šarcem, koji je takođe ubijen u ratu narko klanova u oktobru. On je ubijen na Novom Beogradu kod tržnog centra „Ušće“ zbog čega se se povezuju ova dva ubistva, ističe Standard.

Beogradski „Informer“ citira izvor iz istrage koji navodi da je naručilac oba ova ubistva jedan moćni narko klan čiji su pripadnici ponikli iz crnogorskih klanova „škaljarski“ i „kavački“, odnosno da su ove dvije bande sada obezglavljene zbog šestogodišnjeg rata koji vode. Zato su se pojedini pripadnici ovih bandi iz Srbije i entiteta BiH – Republike Srpske osamostalili, nastavili da preprodaju drogu i napravili bande u Srbiji, a „pojedine vođe tih klanova su našli zaštitu u pojedinim funkcionerima iz bezbjednosnih struktura“, naglašava Standard.

Prema istom izvoru, ubijeni B.M. nje bio mnogo bitan igrač u podzemlju i navodno je bio zadužen za nabavku automobila koji su se koristili za teška krivična djela iza kojih je stajao „škaljarski klan“.

"Znamo ko je izvršio ubistvo, u toku je potraga za njim. Počistićemo sve ovo" - rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dan nakon ubistva B.M.

Dodao je: „Sve ćemo to počistiti, državu najprije zanimaju njihove veze sa pojeidnim ljudima iz državnih struktura“.

Vučić je zatim objasnio da se zapravo radi o obračunu klanova povodom napada na nekadašnjeg vođu navijača Partizana Nenada Alajbegovića Alibega. Kazao je i da su se „uzburkali duhovi poslije pokušaja ubistva u Ukrajini“.

Krajem maja u Kijevu je ranjen Radoje Zvicer jedan od vođa „kavačkog klana“, zaključuje Standard.

Tagovi