Crna hronika

Saslušana tužiteljka Romina Vlahović

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Tužilac Romina Vlahović saslušana je juče u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) na Cetinju na okolnosti incidenta u kojem ju je, kako je prijavila, fizički napala komšinica Sara Prelević, piše Dan.

Izvor: iStock

Nju je saslušao tužilac Duško Milanović, koji je za Dan potvrdio da je saslušao koleginicu iz Osnovnog tužilaštva u Podgorici, ali u cilju dalje istrage nije mogao da saopšti više detalja, navodi Dan.

Takođe, on je potvrdio da je davanju iskaza Romine Vlahović prisustvovao branilac Sare Prelević, advokat Nebojša Marković.

Marković je nakon saslušanja za Dan izjavio da su iskazi dijametralno suprotni i da je Vlahović istakla da je bila napadnuta te da je sukob nastao zbog parkinga. Ni jedna ni druga strana, kako nezvanično saznaje Dan, nijesu predlagale svjedoke.

Ni Romina Vlahović juče nije željela da komentariše iskaz koji je dala u svojstvu oštećene pred tužiocem Milanovićem, ističe Dan.

Podsjetimo, Sara Prelević je uhapšena 6. novembra nakon što je, navodno, fizički napala Rominu Vlahović u podgoričkom naselju Siti kvart.

Ta Podgoričanka, inače samohrana majka troje djece, od kojih dvoje imaju Daunov sindrom, kazala je ranije za Dan da prilikom sukoba sa Vlahović nije znala da je ona osnovni državni tužilac, a i da je znala ta činjenica ne bi ništa promijenila. Ona tvrdi da ju je Vlahović napala ničim neizazvana i da se sve to dogodilo naočigled njenih maloljetnih kćerki.

Ona se u izjavi za Dan prvo osvrnula na događaj od prije petnaestak dana, kada je sa svojom djecom po ulasku u lift srela Rominu Vlahović, koja inače stanuje u istoj zgradi.

“Jedna od djevojčica potrčala je ka njoj u namjeri da je zagrli i poljubi. Međutim, Romina je odgurnula djevojčicu, koja se odbila u zid. Revoltirana njenim gestom, rekla sam joj: „Ajde, dako te ne pojedu“. Ona je nakon toga samo produžila”, rekla je Prelević.

Ona je ispričala šta se desilo kritične večeri, kada je spremajući se za put parkirala automobil ispred zgrade kako bih lakše ubacila kofere.

“U tom trenutku se iz suprotnog smjera pojavila Romina Vlahović, za koju je bilo sasvim dovoljno mjesta da prođe, ali je ona počela da svira da joj se pomjerim. Obratila sam joj se riječima „što sviraš, jadna“, na šta je mi je ona euforično odgovorila: „E sad ćeš ti da vidiš ko sam ja. Ti ne znaš ko sam ja, zapamtićeš me, sad ću da te razbijem“. Pitala sam je „ko si ti i koga ćeš ti da razbiješ“, a ona mi je na to rekla: „ Aj što su ti djeca bolesna, no si ti veća bolesnica od njih“. Potom je počela je da me snima telefonom”, kazala je Prelević za Dan.

Ona tvrdi da joj je nekoliko puta sugerisala da to ne radi i da je potom pokušala nasilno da joj otme telefon kako je više ne bi snimala.

“Ona je mene napala i vrijeđala i apsolutno nije istina da sam ja nju napadala. Njoj nigdje na čelu ne piše da je tužiteljka, a sve i da piše, ne priliči joj da ikoga napada i vrijeđa, a naročcto ne djecu koja imaju zdrastvenih problema i jednu samohranu majku”, rekla je Prelević.

Tužilac Romina Vlahović nije željela da komentariše sukob sa Sarom Prelević niti da saopšti detalje iskaza koji je dala pred osnovnim tužiocem na Cetinju u svojstvu oštećene strane.

Ona je za Dan potvrdila da je saslušana i da se detaljno izjasnila na okolnosti svoje krivične prijave i da je iskaz dala u svojstvu oštećene.

Nije željela da objasni javnosti kako i zašto je došlo do sukoba sa Prelević, navodeći da bi, s obzirom na funkciju koju pokriva, bilo kakva njena izjava u medijima tim povodom bila neprimjerena, zaključuje Dan.