Crna hronika

PUCNJAVA U BARU: Ranjeni mladići kriju napadače

Autor Ana Božović Izvor Dnevne novine

U pucnjavi koja se dogodila u barskom naselju Sušanj, u noći između subote i nedjelje, ranjeni su O.J. (22) i S.D.(21). Obojica su van životne opasnosti.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

S.D., koji ima povredu šake, je nakon ukazane medicinske pomoći u bolnici otpušten na ambulantno liječenje, dok je O.J. operisan i trenutno je na odjeljenju intenzivne njege. On je zadobio dvije prostrijelne rane u predijelu desne podlaktice i desne slabinske regije.

Motiv za upotrebu vatrenog oružja za sada je nepoznat, a kako Dnevne novine nezvanično saznaju, istraga ide u nekoliko pravaca.

Prema jednoj od verzija njih dvojica napadnuti su od strane trećih lica. Prema drugoj, došlo je do samoranjavanja.

Ni za jednu od dvije nezvanične verzije za sada nema potvrde. Takođe, nije potvrđeno ni da je pronađeno oružje kojim su mladići ranjeni. Nezvanično Dnevne novine saznaju da su povrijeđeni mladići u iskazu policiji tvrdili da su ih napale tri osobe, ali policija sumnja u njihov iskaz.

Možda ce vas zanimati

Ipak, izvjesno je da su počinitelji ispalili više hitaca, što potvrđuju višestruke povrede dvojice Barana. Kako su ranjeni O.J. i S.D. znaće se nakon nalaza vještaka.

Direktor Opšte bolnice Bar dr Dragoslav Tomanović juče ujutru je Dnevnim novinama kazao da je “pacijent O.J. (22) zadobio dvije prostijelne rane u predjelu desne podlaktice i desne slabinske regije”.

“On je operisan i zadržan na jedinici intenzivne njege. Pacijent S.D.(21) ima povredu šake. Nakon ukazane medicinske pomoći otpušten je na ambulantno liječenje”, kazao je Tomanović.

Dnevne novine takođe nezvanično saznaju da su, po operativnim podacima policije, S.D. i njegov drug O.J., bezbjednosno interesantna lica. S.D. je policiji poznat od ranije i operativno je označen kao član grupe Alana Kožara.

Podsjetimo, S.D. je hapšen u januaru 2017. godine, kada su policijski službenici CB Bar izvršili kontrolu više bezbjednosno interesantnih lica u barskom lokalu “Portofino”. Tada su, osim S.D., kontrolisani i Edmond Mustafa, Damir Hodžić i Dragan Kanjski. Tom prilikom, inspektori su kod njih pronašli dva pištolja.

S.D. je hapšen 2017. godine, kada je barska policija uhapsila člana organizovane kriminalne grupe Velimira Vuksanovića iz tog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Policija je tada upala u Vuksanovićev stan u Ulici maršala Tita u Baru postupajući po operativnim saznanjima da se u njemu omogućava korišćenje kokaina većem broju osoba. Prilikom pretresa stana, na stolu su zatečene tri razvučene linije kokaina namijenjene konzumaciji, ukupne mase dva grama, zatim jednu kesicu kokaina težine 2,3 grama i jedan “džoint” marihuane.

U stanu su, osim Vuksanovića bili Goran Vukmanović, Dragutin Kralj, Stojan Dabanović i Emil Mulešković koji su u policiji takođe prepoznati kao članovi kriminalne organizacije.

Tagovi