Crna hronika

ŽRTVU RASKOMADAO I BACIO U MORE: Gondi uhapšen zbog ubistva u Budvi iz 2005.

Autor Gordana Bojanić

Kristian Gondi (43) iz Sente uhapšen je danas u Srbiji jer ga Crna Gora potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 30 godina zbog ubistva, saopštila je Uprava policije.

Izvor: iStock / Getty Images Plus

Iz policije navode da je on uhapšen po međunarodnoj potjernici NCB Interpol-a Podgorica radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od trideset godina na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici zbog krivičnog djela teško ubistvo.

"Lociranju i lišenju slobode prethodila je zajednička istraga ciljanog traganja sprovedena od strane službenika Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju u Sektoru kriminalističke policije i Odsjeka za ciljane potrage MUP-u Republike Srbije", navode u saopštenju.

Gondi je osuđen jer je 2005. u naselju Drobnići, opština Budva, zajedno sa saučesnikom S.R. u namjeri pribavljanja imovinske koristi kroz prisvajanje imovine, ubio K.D., a potom, radi prikrivanja tragova krivičnog djela, takođe sa S.R. raskomadao tijelo žrtve na djelove koje su potom umotali i odvezli do mora i izbacili na otvoreno more.