Crna hronika

U toku istraga o incidentu u Podgorici: Od iskaza Vlahović zavisi da li će biti optužnice

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Tužiteljka Romina Vlahović biće saslušana u naredna dva dana na okolnosti incidenta u kojem je fizički napala komšinica Sara Prelević – kazao je Pobjedi tužilac Osnovnog tužilaštva na Cetinju Duško Milanović.

Izvor: iStock

Postupak po, kako je rekao, krivičnoj prijavi protiv Prelević zbog sumnje da je počinila nasilničko ponašanje je u fazi izviđaja.

“Tek nakon saslušanja svjedoka oštećene R. V. i razmatranja određenih dokaza, postupajući tužilac će cijeniti da li će doći do optuženja ili odbacivanja krivične prijave”, pojasnio je tužilac Milanović.

Sara Prelević je uhapšena u petak nakon što je navodno fizički napala komšinicu tužiteljku Rominu Vlahović u podgoričkom naselju Siti kvart.

Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju, Prelević je puštena da se brani sa slobode.

U izjavi za Pobjedu, Prelević je kazala da je Vlahović napala nju naočigled dvije maloljetne kćerke koje imaju Daunov sindrom.

Petnaest dana prije incidenta koji je prijavljen policiji, kako je ispričala Prelević, prilikom ulaska u lift u hodniku zgrade srela jeVlahović prema kojoj je jedna od njenih ćerki potrčala da je zagrli.

Međutim Vlahović je odgurnula djevojčicu, koja se odbila o zid što je izrevoltiralo Prelević zbog čega je rekla: ,,Ajde, dako te ne pojedu“.

Na te njene riječi Vlahović je samo produžila dalje.

Nekoliko dana kasnije Vlahović nije dozvolila Prelević i njenim kćerkama da uđu u lift insistirajući da se ona prva spusti do prizemlja.

Treći susret Vlahović i Prelević koji se dogodio u petak, oko 18 časova, isped zgrade u kojoj stanuju u podgoričkom naselju Siti kvart počeo je svađom, a potom kulminirao fizičkim obračunom, ističe se u Pobjedi.

Prelević tvrdi da je parkirala automobil ispred ulaza u zgradu kako bi lakše ubacila kofere. Ubrzo je naišla Vlahović koja je počela da svira kako bi Prelević pomjerila automobil. Na pitanje zašto svira kad ima dovoljno mjesta da prođe, Vlahović je, kako tvrdi Prelević, kazala: „E sad ćeš ti da vidiš ko sam ja. Ti ne znaš ko sam ja, zapamtićeš me, sad ću da te razbijem“.

Na pitanje Prelević: „Ko si ti i koga ćeš ti da razbiješ“, Vlahović je kazala: „Aj što su ti djeca bolesna, no si ti veća bolesnica od njih“. Potom je počela telefonom da snima Prelević koja joj je u nekoliko navrata kazala da to ne čini.

“Kako je ignorisala moje riječi i nastavila da me snima, bila sam prinuđena da joj uzmem telefon iz ruku”, kazala je Prelević.

Vlahović je nakon incidenta prevezena u Urgentni blok a Prelević sprovedena u betonjerku gdje je provela 15 sati.

“U policiji mi nije dozvoljeno da podnesem krivičnu prijavu protiv Vlahovićke a tek nakon pet sati uslišena je moja molba za ljekarsku pomoć. Ljekari Hitne pomoći koji su me pregledali u policiji dali su uput da se prebacim u Urgentni centar. Konstatovano mi je istegnuće vrata kao i mnogobrojne ogrebotine”, navodi Prelević.

Od svega što je zadesilo, Prelević navodi da ju je najviše zaboljelo što ju je policija odvela od djece koja zbog zdravstvenih problema ni na trenutak ne smiju ostati sama, navodi Pobjeda.

“Policija me odvela a djevojčice su ostale u stanu neko vrijeme dok nije došao njihov deda. Ne smijem naglas da izgovorim što je za tih pola sata ili sat moglo da se desi mojoj djeci”, kazala je Prelević, zaključuje Pobjeda.