Crna hronika

ODLOŽENO SUĐENJE: Dostavljen nalaz psihijatrisjkog vještačenja Aresenija Stanovića

Autor Ana Božović Izvor Standard

Nalaz psihijatrisjkog vještačenaj Aresenija Stanovića dostavljen je odbrani i tužilaštvu, piše Standard

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Zbog toga je danas, na zahtjev odbrane i tužilaštva, odloženo suđenje za ubistvo Anastasije Lašmanove, kako bi oni imali vremena da se detaljno poznaju sa izvještajem pomenutog vještačenja.

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Arsenija Stanovića zbog ubistva Ukrajinke Anastasije Lašmanove. Tom optužnicom on se tereti da je počinio teško ubistvo na svirep način.

“Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije i državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, nakon intenzivnih policijsko – tužilačkih aktivnosti, rasvijetlili krivično djelo teško ubistvo, počinjeno 11.05.2018. godine u Kotoru, na štetu A.L. (30), ukrajinske državljanke nastanjene u Kotoru, i danas, 01.06.2018. godine, nadležnom tužiocu podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv A.S. (22) iz Kotora, zbog osnovane sumnje da je izvršio ovo krivično djelo. A.S, koji je u ranijem periodu bio u dugogodišnjoj emotivnoj vezi sa A.L, je od dana izvršenja krivičnog djela nedostupan i za njim je raspisana potjernica“, saopšteno je tada iz Uprave policije.

Tijelo Anastasije Lašmanove pronađeno je u njenom stanu u suterenu zgarde u kotorskom naselju Dobrota 11. maja 2020. Lašmanova je, prema informacijama iz policije, izbodena više puta po tijelu. Takođe, kako je utvrđeno, ona se sa napadačem borila na šta ukazuju pronađeni tragovi na licu mjesta.

Samo dan nakon što je pronađeno tijelo sa više ubodnih rana, inspektori su imali saznanja koja su ukazivala da je Arsenije Stanović mogući počinilac.

On je hapšen 18. juna u Tirani poslije jednomjesečnog skrivanja. Prema navodima istrage, odmah nakon zločina Stanović je ilegalno prešao u Albaniju i krio se u Skadru i Tirani.