Crna hronika

NOVSKA GRUPA: U šiframa o zločinima, Mariju Miloševiću i Roganoviću

Autor Adela Mulić Izvor Standard

Iz mjera tajnog nadzora preduzetih po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, utvrđuje se da su Novljani Zoran Mrva Mrvaljević, Krsto Vujić, Vico Slobodan i Riznić Jovo , "novska grupa", između sebe imali komunikaciju.

Izvor: Printscreen / Kurir

Kriminalna organizacija, čiji je kao prvi čovjek označen Mrvaljević, prema informacijama iz istrage za cilj je imala prodaju narkotika i vršenje neodređenog broja krivičnih djela ubistava.

“U mjerama tajnog nadzora je utvrđena komunikacija Zorana Mrvaljevića i Željka Pejovića iz Podgorice 28.10.2016., kojom prilikom komentarišu ubistvo Đuričkovića sa Cetinja, u kojem razgovoru navode da je naručilac ubistva Đuričkovića Roganović Vladimir iz Herceg Novog, da je Mario Milošević učesnik ubistva, da je ubistvo plaćeno kokainom, da je Mario Milošević zapao u kockarske dugove nakon čega je tražio Roganoviću 3 do 4 kilograma kokaina kako bi se izvukao iz tih dugova”, navodi se u dokumentu u kojem je Standard imao uvid.

U daljem razgovoru Mrvaljević navodi da je “Roganović poslao Miloševića na Cetinje kod Jabučanin Saše, preko kojeg je Milošević navodno upoznao i ostvario dobre kontakte sa Đuričkovićem koji je kasnije ubijen”.

Kako se navodi u spisima tajnog nadzora, Mrvaljević i Pejović dalje komentarišu kako su “ova dvojica”, misleći na Roganovića i Miloševića, najgori u Crnu Goru, aludirajući na to da su veoma opasni i da izvršavaju ubistva u Crnoj Gori.

“Iz navedenog razgovora jasno se zaključuje da je u odnosu na Mrvaljević Zorana predmet interesovanja porodica Roganović i događaji koji su vezani za Roganoviće, a koji se direktno ne tiču njega”, navodi se u dokumentu iz istrage u kojem je Standard imao uvid.

Mrvaljević je uhapšen 17. jula 2020. godine u Srbiji, nekoliko dana nakon izlaska iz zatvora.

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su Mrvaljevića u julu prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave. On je izručen Crnoj Gori.

Policija je tada uhapsila i J.P. policijsku službenicu Policijske uprave Novi Sad. Ona je, kako se sumnja, Mrvaljeviću dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

Prema pisanju srpskih medija, policija sumnja da je on nabavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i iz knjige državljana, koje je J.P. potom iskoristila kako bi mu sredinom marta 2019. godine izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić.

Kankarašu je ukinut pritvor nakon razgovora sa tužilaštvom.

“Zoran Mrvaljević je kriminalnu organizaciju oformio sa zasad neidentifikovanom osobom radi vršenja neodređenog broja krivičnih djela.

.