Crna hronika

Taksista tvrdi da je za heroin u vešu MISLIO DA JE NOVAC

Autor Ana Božović Izvor Pobjeda

Podgoričaninu D. M. (43), koji se tereti za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, određen je pritvor do 30 dana, piše Pobjeda.

Izvor: MONDO

Njega je saslušao dežurni sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Jokan Varagić i donio rješenje o određivanju pritvora.

Podgoričanin je uhapšen kada je policija na magistralnom putu Berane – Rožaje u mjestu Budimlja zaustavila vozilo „citroen“ kojim je upravljao D. M. i pronašla zamotuljak u kojem se nalazilo oko 298 grama heroina.

Droga je bila sakrivena u vešu, u zamotanoj čarapi.

Kako nezvanično saznaje Pobjeda, osumnjičeni je prilikom saslušanja u tužilaštvu negirao povezanost sa švercom droge.

On je ispričao da radi kao taksista, te da ga je jedna osoba u Podgorici angažovala da prenese kovertu sa novcem nekim osobama u Rožaje.

Tu su ga, prema njegovim riječima, sačekale dvije njemu nepoznate osobe koje su mu predale paketić. Tvrdio je da nije znao što je u njemu i da su nepoznate osobe tražile da to odnese osobi u Podgorici koja mu je prethodno predala kovertu sa novcem.

Branilac osumnjičenog, advokat Petar Drobnjak iz Bijelog Polja kazao je za Pobjedu da će uložiti žalbu na rješenje o određivanju pritvora.

Tagovi