Crna hronika

UBISTVO NA VERUŠI: Forenzičari izuzimaju tragove, ispituje se da li su mladići u vikendici od subote

Autor Ana Božović Izvor Standard

Policijski inspektori i forenzičari nastavljaju i danas sa uviđajnim radnjama na Veruši po nalogu i uz prisustvo Višeg državnog tužioca, a povodom ubistva Danila Pekovića i Nemanje Prelevića, piše Standard

Izvor: Uprava policije Crne Gore

Kako Standard saznaje ispituje se da li su mladići u vikendici bili od subote.

Tijela su pronađena sinoć, a niko nije čuo pucnje, što ukazuje na sumnju da je tokom zločina korišten prigušivač.

Vikendica u kojoj su ubijeni u vlasništvu je Nemanje Prelevića.

Forenzičarske ekipe počele su sa izuzimanjem tragova sa lica mjesta. Pažljivo pregledavaju teren u cilji pronalaska tragova čijim bi vještačenjem doprinjeli istrazi, piše Standard.

Više inspektora iz kriminalističkog sektora prisutno je na lice mjesta.

Možda ce vas zanimati

Forenzičari fotografišu i snimaju šire lice mjesta, kao i onaj dio oko mjesta zločina koji se nalazi dalje od policijske trake. Prikupljaju tragove koje je počinilac eventualno ostavio. Detaljno pregledavaju ogradu oko vikendice i ulazna vrata. Provjerava se da li ima tragova i iza kuće.

Inspektori obilaze okolne vikendice i kuće kako bi provjerili da li u njima ima neko ko je možda nešto vidio ili čuo.

Policija provjerava i da li je ubica prišao sa zadnje strane vikendice.

Prisutni iz kriminalistike upozoreni su da radi izuzimamja dokaza niko bez zaštitne opreme ne smije da priđe kapiji vikendice gdje su ubijeni mladići.

Kako piše Standard, tijela nastradalih su još na licu mjesta. Policijskom trakom ograđeno je šire mjesto ubistva.

Tijelo jednog od stradalih nalazi se na samom pragu vikendice na Veruši. Ispred kuće je parkirano vozilo za koje se pretpostavlja da pripada jednom od stradalih.

Pema nezvaničnim informacijama Standarda iz istrage, ubica je jednu od žrtava upucao čim je otvorio ulazna vrata. Policija ispituje da li je više od jedne osobe učestvovala u ovoj likvidaciji.

Mjesto zločina je od sinoć pod konstantnim nadzorom policije.

Vikendica u kojoj su mladići ubijeni okružena je kućama koje udaljene pedesetak metara.

Iz UP nezvanično je rečeno Standardu da je mještanin Veruše prijavio da je ispred jedne vikendice zatekao beživotno tijelo Nemanje Prelevića. Inspektori će uzeti izjavu od njega.

Nakon što su izašli na lice mjesta, u kući su pronašli i beživotno tijelo Danila Pekovića.

“Policiji je danas oko 18:20 A.P. prijavila da joj suprug N.P. (1992) ne odgovara na pozive i da se nalazi u vikendici u Ljevorečkim Tuzima, u blizini Kolašina sa licem D.P. te da je komšija obišao vikendicu i zatekao ispred ovog objekta N.P. bez znakova života. Policija je izašla na lice mjesta gdje je zatekla ovo lice bez znakova života. Na licu mjesta je zatečeno jos jedno beživotno tijelo, čija je identifikacija u toku”, saopšteno je iz Uprave policije.

Danilo Peković je avgusta 2019. godine bio uhapšen i sporoveden u istražni zatvor, nakon što je policija kod njega, tokom kontrole u Siti kvartu u Podgorici, pronašla pištolj sa metkom u cijevi.

Takođe, pripadnici podgoričke policije hapsili su i Nemanju Prelevića 2016. godine, zbog sumnje da je posjedovao tri pištolja bez dozvole i da je ugrozio sigurnost radnice.

Tagovi