Crna hronika

OKRIVLJENI za ubistvo tetke u sudnici 17. novembra

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Za 17. novembar odložena je juče sjednica vijeća Apelacionog suda Crne Gore, na kojoj je planirano da se razmatra žalba na prvostepenu presudu E.S. osuđenom zbog ubistva tetke D.P, pišu Vijesti.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

To je učinjeno na zahtjev advokata odbrane.

Okrivljeni je prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na 20 godina zatvora i izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Prema navodima optužnice, E.S. je 30. oktobra 2017. godine na svirep način s umišljajem ubio tetku D.P. u njenom stanu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

U dokumentu tužilaštva navodi se da je, prije nego što je D.P. ugušio držeći joj šakama zatvorene nos i usta, E.S. žrtvu izudarao nogama, rukama i kutlačom po glavi i tijelu, ističu Vijesti.

Od siline udaraca D.P. je pala na pod, a okrivljeni je nastavio da je udara. Navodi se i da je za vrijeme dok je optuženi šakama držao zapušene nos i usta, žrtva za to vrijeme usljed nanijetih tjelesnih povreda i ugušenja trpjela bolove i strah jakog intenziteta.

Prema nalazu vještaka, okrivljeni E.S. bio je bitno smanjenje uračunljivosti kada je, prema navodima optužnice, ubio tetku.

Nalaz tima vještaka neuropsihijatara, pročitan je na jednom od glavnih pretresa.

“U vrijeme izvršenja krivičnog djela, kod optuženog nijesu postojale sumanute ideje koje bi upućivale na trajno duševno oboljenje”, navodi se u nalazu. Imajući u vidu brojnost povreda kod pokojne D.P. vještaci su zaključili da je trpjela bolove jakog intenziteta.

“Sve što su naveli u nalazu upućuje na to da sam bolestan. Pretrpio sam moždani, bolesnom se ne sudi, tražim da me oslobodite ili osudite koliko sam bio u pritvoru. Nalaz treba da se uobliči jer nisam počinilac ovog djela i ne smatram se krivim”, prigovorio je tada okrivljeni E.S - zaključuje se u Vijestima.