Crna hronika

Uhapšen osumnjičeni, danas saslušanje: U eksploziji na Zabjelu ostao bez ruke

Autor Jovana Raičević

Pripadnici kriminalisitičke policije Centra bezbjednosti Podgorica su, policijsko – tužilačkim aktivnostima došli do saznanja pod kojim okolnostima se dogodila eksplozija u motornom vozilu 24. avgusta u podgoričkom naselju Zabjelo, saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon intenzivnih kriminalističkih i istražnih aktivnosti, policija je obezbijedila materijalne dokaze koji ukazuju na sumnju da je G.V. (32) izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

G.V. je juče lišen slobode i danas će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, navodi se u saopštenju.

"Podsjećamo da je 24. avgusta 2020. godine, oko 12,00 časova u naselju Zabjelo došlo do eksplozije u vozilu marke „Volkswagen Golf VI“, podgoričkih registarskih oznaka u vlasništvu bezbjedonosno interesatnog lica G.V. iz Podgorice, koji je tada zadobio teške tjelesne povrede dok je vozilo u potpunosti uništeno od dejstva eksplozije."  - navodi se u saopštenju.

Nakon sprovedenih uviđajnih radnji i forenzičkih vještačenja, policija je došlo do dokaza da je uzrok eksplozije u vozilu, kojim je upravljao G.V, njegovo nestručno rukovanje sa improvizovanom eksplozivnom napravom visoke razorne moći, koju je tom prilikom prevozio.