Crna hronika

Budimira Grujičića TERETE ZA LAŽNO PRIJAVLJIVANJE!

Autori Ana Božović Adela Mulić

Osnovno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv Podgoričanina Budimira Grujičića koji je tvrdio u policiji da je on nalogodavac i počinilac bombaških napada na kafe bar "Grand“ i kuću policijskog službenika Duška Golubovića.

Izvor: mondo.me

"Državni tužilac odbacio je krivičnu prijavu protiv B.G. zbog dva krivična djela izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa dva krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopštila je za Pobjedu portparolka ovog tužilaštva Milica Mandić.To je potvrđeno Pobjedi, iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Grujičića je nakon tvrdnji da je on počinio bombaške napade saslušao tužilac i utvrdio da se radi o lažnoj prijavi.

On se sredinom jula prijavio policiji tvrdeći da je on nalogodavac i počinilac bombaških napada na lokal "Grand" i kuću Golubovića.

On je otac Jovana Grujičića, prvoosumnjičenog za ova dva bombaška napada.

Osim mlađeg Grujičića, policija je kao saučesnike označila Benjamina Mugošu i M. B, a za nalogodavca Zorana Mugošu, koji se nalazi u bjekstvu.

Osumnjičeni su tvrdili da su ih prilikom hapšenja policajci zvjerski mučili i primorali da priznaju.

Policija je sve kategorično demantovala.

Jovan Grujičić se trenutno nalazi u Istražnom zatvoru i protiv njega je podignuta optužnica, dok je protiv Benjamina Mugoše odbačena krivična prijava, jer je u vrijeme bombaških napada bio na izdržavanju zatvorske kazne.

Grujičiću se sudi u podgoričkom Osnovnom sudu gdje je ustvrdio da je u vrijeme bombaških napada bio u Sutomoru.

Prema navodima krivične prijave, sumnja se da je Grujičić po nagovoru Zorana Mugoše, 10. septembra 2015. godine, oko 1.50 časova, u Ulici arhitekte Milana Popovića, aktivirao eksplozivnu napravu ispred ulaznih vrata ugostiteljskog objekta „Grand“.

Dva i po mjeseca kasnije, 23. novembra 2015. godine, sat iza ponoći, Grujičić je prema tvrdnjama tužilaštva i policije, bacio bombu ispred ulazne kapije dvorišta porodične kuće policijskog službenika Duška Golubovića. Na oba objekta je pričinjena veća materijalna šteta, kao i na objektima koji su se nalazili u neposrednoj blizini.

Poznat istražiteljima
Prema saznanjima Pobjede Budimir Grujičić poznat je istražiteljima još od ranih devedesetih godina po raznim krivičnim djelima, između ostalog po falsifikovanju i prevarama predstavnika državnih institucija.

Hapšen je i osuđivan 1993. godine zbog nasilničkog ponašanja. Iste godine hapšen je dva puta zbog falsifikovanja isprava. Zbog falsifikovanja hapšen je i dvije godine kasnije, a 1998. godine zbog prevare. Dvije godine nakon toga, ponovo je hapšen zbog falsifikovanja, a 2006. godine dva puta su mu stavljane lisice zbog prevare.