Crna hronika

UPRAVA POLICIJE: Uhapšena osoba kod koje je pronađen heroin i marihuana

Autor Jovana Raičević

Podgorička policija lišila je slobode N.M. (36) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/Roman Didkivskyi

Shodno naredbi Višeg suda u Podgorici izvršen je pretres stana koji koristi N.M. u kojem je tom prilikom pronađeno 180 grama opojne droge heroin, pvc pakovanje opojne droge marihuana, kao i tzv. “džoint” i vaga za precizno mjerenje, navodi se u saopštenju.

N.M. je uz krivičnu prijavu priveden Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su u septembru sprovodili planske i operativne aktivnosti na suzbijanju tzv. ulične prodaje narkotika, koje su rezultirale oduzimanjem 750 grama različitih vrsta opojnih droga u 37 zaplijena, kao i 10 stabljika marihuane." 

Pored opojnih droga oduzeto je i 21 sredstvo za komunikaciju, pet putničkih motornih vozila, pištolj sa 25 komada municije, kao i 3.160 eura za koje se sumnja da su stečeni prodajom narkotika.

"U sklopu navedenih aktivnosti podgorička policija je izvršila pretres osam stanova, 11 vozila i pregled 70 lica. Podnijeli su devet krivičnih prijava protiv devet lica za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kao i 25 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv 25 lica zbog posjedovanja opojnih droga." - zaključuje se u saopštenju.