Crna hronika

OBORENA OPTUŽNICA ZA UPAD SA AUTOMATOM U KAFIĆ NA VRAČARU: Crnogorca teretili za pokušaj ubistva!

Autor Aleksandar Nastevski Izvor Novosti

Nikolić ukazuje da je u optužnici navedeno da je Muiloš M. nosio prigušivač, iako je na snimku uočljivo da ga na oružju nema.

Napad na Vračaru.
Izvor: MONDO

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rješenje vanpretresnog vijeća Višeg suda o potvrđivanju optužnice Milošu M. (33) iz Herceg Novog za pokušaj teškog ubistva Miloša Nilovića, Vojislava Kostića i Nikole Kovačevića u maju ove godine u bašti kafića na Vračaru.

Kako "Novosti" saznaju, optužnica je vraćena u sud na ponovno odlučivanje.

Prema informacijama koje su "Novosti" dobile, Apelacioni sud je u cjelosti prihvatio žalbu odbrane Miloša M. da nema opravdane sumnje da je riječ o pokušaju teškog ubistva i naložilo da se za tu optužbu istraga dopuni ili da se ona odbije.

Hapšenje

Posle incidenta u kafiću, policija je krenula u potragu za osumnjičenim. Pregledane su sve kamere u okolini i utvrđeno je njegovo kretanje. Sledećeg jutra ušli su u stan u kojem je boravio Miloš M., tu su pronađeni sva odjeća koju je nosio na snimku i oružje. Na saslušanju u tužilaštvu Miloš M. se branio ćutanjem.

Drugi dio optužnice, kojim se tereti za nedozvoljeno nošenje oružja nije sporan, jer se na snimku sigurnosnih kamera vidi osoba koja "šeta" maskirana po bašti kafića i u rukama drži automat "uzi".

Kako kaže branilac osumnjičenog Nikola Nikolić za "Novosti", optužba za pokušaj teškog ubistva je bila vrlo nategnuta i ne stoji:

"Na video-snimku nadzorne kamere jasno se vidi da Miloš M. ni u koga nije uperio oružje. Takođe, za stolom gdje su sjedjeli Nilović, Kostić i Kovačević bile su još dvije osobe, pa nije jasno zašto je izdvojeno da je htio da ubije samo ovu trojicu. Da je u kafiću sjedio neki sudija ili recimo ministar da li bi djelo bilo isto kvalifikovano", upitao je Nikolić.

Nikolić ukazuje da je u optužnici navedeno da je Miloš M. nosio prigušivač, iako je na snimku uočljivo da ga na oružju nema.

Ne može se tvrditi ni da je tad u pištolju bilo 16 metaka s obzirom na to da mu je on oduzet tek sledećeg dana, navodi on.

"Okrivljeni nije preduzeo radnje izvršenja krivičnog djela za koje je optužen i ne postoji opravdana sumnja da je htio nekoga da ubije", kaže advokat Nikolić.

Zanimljivo je da su tokom istrage i trojica navedena kao oštećeni izjavili da su bježali kao i svi drugi, jer su vidjeli čovjeka sa pištoljem, da nisu osjećali strah za svoj život i da ne vjeruju da je njih htio da ubije.

Nisu se pridružili ni krivičnom gonjenju Miloša M..

Tagovi